Missä Jumala oli syyskuun 11. päivä?

Missä Jumala oli syyskuun 11. päivä?

Lentokone on ohjattu yhteen kaupallisen maailman keskipisteistä, World Trade Center:iin, New Yorkissa. Vähäksi aikaa tuntuu että kaikki pysähtyy. Ihmiset eivät tiedä mitä tehdä, yhtäkkiä terroristiteot, joista he ovat kuulleet, ovat heidän omalla kotiovellaan.

Tämä isku syyskuun 11. kymmenen vuotta sitten, kertoo siitä, miten paljon pahaa maailmassa tapahtuu. Tarkoittaako tämä sitä että Jumala ei toimi, ei näe, ei kuule? Ei. Jos sinun perheessäsi lapsi satuttaa toista lasta, onko se aina sinun vikasi? Ei. Jumala on antanut ihmiselle vapauden valita, ketä hän seuraa ja mitä hän tekee.

Mistä pahuus tulee?

Pohjimmiltaan pahuus tuli maailman syntiinlankeemuksessa. Ensimmäiset ihmiset valitsivat rikkoa Jumalan tahtoa vastaan, ja mitä siitä seurasi? Sodat, sairaudet, kuolema, jne. ovat kaikki seurausta siitä että ihmiskunta ei kuunnellut Jumalan ääntä, vaan päätti tehdä sitä mitä itse halusi. Jumala antaa ihmisten toimia, Hänen armoansa on se, ettei Hän ole pyyhkinyt meitä maailman kartalta niinkuin Sodoman ja Gomorran.

Pitäisikö meidän pelätä?

Tarkoittaako tämä sitä meidän tulisi elää peläten uusia terrori-iskuja, sotaa, nälänhätää, jne.? Ei. Jumala on Sanassaan luvannut pitää omistaan huolen, ei mitään tapahdu Hänen tietämättään. Mitä lähemmäs tulemme Jeesuksen paluuta, sitä enemmän tulemme näkemään luonnon mullistuksia ja ihmisten pahuutta.  Kuitenkin Raamatussa sanotaan:

”Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu.” (Matt. 24:6)

Mitä voimme tehdä?

Pitäisikö ihmisten vain seisoa tumput suorina, ja katsella kun kaikki menee sekaisin, vai voisimmeko tehdä jotain? Jeesuksen omina tiedämme että kaikki hyvä lähtee Jumalasta, jotta voimme olla toimimassa Hänen välikappaleinaan, tärkeintä on suhteemme Jumalaan. Jos, suhteemme Jumalan kanssa ei ole kunnossa emme me pysty myöskään auttamaan toisia ympärillämme. Mikä sitten on paras tapa hoitaa suhdettamme Jumalaan? Raamattu antaa selkeät ohjeet, lukekaa Jumalan Sanaa (Raamattua), rukoilkaa ja pitääkää uskovien yhteyttä.  Jeesus sanoo:

”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.” (Joh. 14:27)