Uskovat majatalonpitäjät tuomittiin Englannissa

Uskovat majatalonpitäjät tuomittiin Englannissa

Britanniassa oikeus on päättänyt rangaista tuntuvilla sakoilla iäkästä uskovaa pariskuntaa, koska he eivät suostuneet antamaan homoparille kahden hengen huonetta majatalossa, jota he ylläpitävät omassa kodissaan. Kristillisen uskon mukaisesti pariskunta antoi kahden hengen huoneita ainoastaan naimisissa oleville heteropareille, mikä sulki pois kahden hengen huoneet homoparien lisäksi myös esimerkiksi avoliitossa eläviltä heteropareilta.

Päätöksen tehnyt tuomari myönsi perusteluissaan, että ratkaisu vaikuttaa tuomittujen Peter ja Hazelmary Bullin ihmisoikeuksiin ja pakottaa heidät toimimaan vastoin uskoaan. Tuomarin mukaan homoparien oikeudet ovat maan tasa-arvolainsäädännön nojalla kuitenkin asiassa tärkeämpiä.

Lukuisat homoseksuaalisuuden harjoittajat ovat myös ahdistelleet pariskuntaa solvauspuheluilla asian tultua esille mediassa. Tilanne oikeuskäsittelyineen on samalla ajanut majatalosta toimeentulonsa saaneen pariskunnan vararikon partaalle. Mikäli ylemmät oikeusasteet eivät muuta tuomiota, on pariskunnan käytännössä joko luovuttava toimeentulostaan tai toimittava vastoin kristillistä vakaumustaan.

– Paljon puhutaan ”tasa-arvosta ja erilaisuudesta”, mutta näyttää siltä, että jotkut ihmiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, kommentoi Hazelmary Bull The Christian Post -lehdelle.

Pariskunnan juridisen puolustuksen rahoitti The Christian Institute -järjestö, jonka edustaja Mike Judge nosti tapauksen yhteydessä jälleen esille usein kristillisessä mediassa merkille pannun ilmiön, eli Englannissa tapahtuvan kristittyjen yhteiskunnallisen marginalisoinnin.

– Tämä päätös on lisätodiste siitä, että tasa-arvolakeja käytetään miekkana eikä kilpenä. Peter ja Hazelmary haastettiin oikeuteen hallituksen rahoittaman tasa-arvokomission täydellä tuella, hän totesi.

 

Mikael Elmolhoda

Lähde: christianpost.com