Silmistä pois on liian monen nuoren tositarina

Silmistä pois on liian monen nuoren tositarina

– Yleensä uuden musikaalin tekemiseen menee vuosia, Marko Bjurström kertoo. Perjantaina 5.8. ensi-iltansa saavaa Silmistä pois -musikaalia ei kuitenkaan tehty perinteisen kaavan mukaan.

Musikaali on Stage-ohjelman voittaneen Tampereen yhteiskoulun lukion musikaali. TYKin käsikirjoitustiimi kirjoitti tv:ssä nähdyt jaksot. Kesäkuussa alkoi todelliset työt. Käsikirjoitus tehtiin loppuun Markon johdolla. Harjoituksia kesti kolme viikkoa. Nyt elokuussa Silmistä pois -porukka, johon kuuluu TYKkiläisten lisäksi Skeneläisiä ja Stagen kautta mukaan päässyt Juska Reiman, muuttivat Helsinkiin.

Maanantaista 1.8. lähtien on reenattu ja muokattu kohtauksia. Viikon aikana on kolmet kenraalit ja perjantaina ensi-ilta.

Silmistä pois kertoo koulukotiin joutuvasta Kiirasta. Koulukodissa on tiukat säännöt ja kovaa kuria pitävä rehtori, jota vastaan nuoret päättävät kapinoida.

Musikaalin nuorilla on monenlaisia ongelmia. Matleenalla, jota näyttelee Heidi Simojoki, on syömishäiriö. Matleena tahtoo olla vahva ja hän osoittaa vahvuutensa sillä, ettei syö. Teemat ovat rankkoja, mutta Marko Bjurström toteaa, ettei musikaali kuitenkaan ole synkkä, vaan elämään uskova.

Musikaalissa näyttelevä Suvi Liimola toivoo, että ihmiset heräisivät näkemään millaista elämää toiset elävät:

– Nuorten huonoon vointiin pitäisi puuttua.

Aihe ei ole Heidi Simojoelle kovin läheinen, mutta se on herättäny häntä miettimään aihetta.

– On ystäviä, joilla on syömishäiriö tai muuta. Pitäisi olla niiden kanssa enemmän, auttaa ja rukoilla.

Silmistä pois -musikaalia esitetään Linnanmäen Peacockissa elokuussa.

Heidi Simojoesta voit lukea lisää Nuotasta 8/11.


Silmistä pois