YFU:n stipendillä vuodeksi vaihtoon

YFU:n stipendillä vuodeksi vaihtoon

Suomen Youth For Understanding ry:n (YFU) vuonna 2009 perustamassa Global Players Clubissa yksityiskummit ja yritykset kartuttavat stipendirahastoa, josta jaetaan täysstipendejä vaihto-oppilasvuoden rahoittamiseen motivoituneille nuorille, joiden perheillä ei muuten olisi siihen varaa. Yhden Global Players -täysstipendin arvo on kohdemaasta riippuen noin 6000–8000 euroa. Nyt jo viidentoista nuoren unelma on toteutunut ja hakuaika vuoden 2012–13 stipendeille on parhaillaan käynnissä.

Lahtelainen Minja oli viime vuoden vaihdossa Brasiliassa.

– Olen haaveillut vaihto-oppilasvuodesta suunnilleen siitä lähtien, kun pääsin vaipoistani. Lähes yhtä kauan olen surrut sitä, ettei yksinhuoltajaäidilläni ikipäivänä olisi varaa kustantaa sitä. Nähtyäni netissä linkin YFU:n sivuille ja tilaisuudesta saada stipendi vaihto-oppilasvuotta varten, päätin vakaasti saada sen, Minja kertoo.

– Me YFU:ssa haluamme rakentaa entistä suvaitsevaisempaa, itsetuntoisempaa ja kilpailukykyisempää Suomea osana kansainvälistä yhteisöä. Haastamme yrityksiä, yksityishenkilöitä ja yhteiskunnan päättäjiä panostamaan siihen, että maassamme riittäisi tulevaisuudessa kielitaitoisia ja aidosti vieraita kulttuureja tuntevia ihmisiä. Global Players -stipendit ovat myös konkreettinen tapa osittaa nuorille, että heidän tulevaisuuteensa halutaan panostaa ja että kansainvälistyminen on tärkeää, perustelee stipendien merkitystä Suomen YFU:n toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen.

Turusta, Joensuusta, Iitistä, Pyhännältä, Lahdesta ja Pirkkalasta kotoisin olevat ensimmäiset stipendiaatit suuntasivat Brasilian lisäksi Chileen, Yhdysvaltoihin, Hollantiin, Saksaan, Itävaltaan ja Viroon. Tämän syksyn stipendiaatit viettävät vaihto-oppilasvuotensa mm. Thaimaassa, Kiinassa ja Tanskassa.

Aiheeseen liittyvää:

Ulkomailla evankeliumin asialla