Social Beingz – Jumalan rakkautta eteenpäin pienin muutoksin


Iso-Britanniasta tuleva Social Beingz on parin kuukauden aikana kokenut muutoksia. Entinen Twelve24 on tulossa marraskuussa esiintymään Maata Näkyvissä-festareille jo kolmatta kertaa.

Teksti Lina Simojoki | Kuva Kuvat: Social Beingz Promo   

 

Ryan Louis Griggsin ja Josh Greenin urban-pop duo Social Beingz on varmasti monelle suomen kristitylle nuorelle tutumpi nimellä Twelve24. Nimi oli ollut käytössä kymmenen vuoden ajan, kunnes noin kolme kuukautta sitten se päätettiin vaihtaa.

– Christina, joka oli ennen mukana bändissä, muutti kolme vuotta sitten Alaskaan, Ryan kertoo.

Jäljelle jäänyt kaksikko jatkoi keikkailemista ja musiikin tekemistä vanhalla nimellä vielä kolme vuotta, kunnes päätös nimen vaihtamisesta syntyi. Sekä Ryan että Josh kokivat erityisesti Christinan edustavan bändiä.

– Twelve24 oli Ryan, Josh ja Christina, mutta ilman Christinaa emme kokeneet bändin olevan Twelve24. Olemme edelleen todella hyvissä väleissä, jatkaa Ryan.

Nimen vaihtamisen lisäksi Ryan ja Josh päättivät uudistaa bändin musiikin sekoittamalla erilaisia musiikkityylejä.

“Ilman Christinaa emme kokeneet olevamme Twelve24”

 

Yleisön innostus motivoi esiintymään

Social Beingz tulee taas marraskuussa Suomeen esiintymään Maata Näkyvissä -festareille. Aikaisemmin he ovat olleet Suomessa esiintymässä viisi kertaa; Härmässä, Jämsässä, Keuruulla, Uusi alku -tapahtumassa Lempäälässä sekä kaksi kertaa aikaisemmin Maata Näkyvissä-festareilla. Mikä on saanut heidät tulemaan Suomeen kerta toisensa jälkeen?

– Täältä löytyy monia asioita, joista olemme nauttineet; sauna sekä suomalaiset fanit, jotka ovat seuranneet meitä koko matkamme ajan ja matkustaneet monta tuntia, jotta voisivat nähdä meidät. Ja lisäksi tietenkin se, kun saa olla yhteydessä ihmisten kanssa, Ryan ja Josh kuvailevat.

Sekä Ryan että Josh kokevat ihmisten innostuksen motivoivan tulemaan takaisin esiintymään. Aina heidän keikoillaan ei ole samanlaista innostusta kuin Suomessa. Molemmat pitävät suomalaisista erittäin paljon ja haluavat siksi tulla tänne uudestaan esiintymään.

“Musiikkimme tarkoitus on auttaa ihmisiä”

Tien päällä jo kymmenen vuotta

Social Beingz on julkaissut kaksi albumia ja yhden EP:n. Tällä hetkellä bändi kiertää keikkailemassa ja helmikuussa he tekevät kiertueen Iso-Britanniassa.

– Tällä hetkellä tämä kaksikko keikkailee, on studiolla ja koittaa viritellä linjoille uusia ideoita, kertovat bändin pojat innoissaan.

– Teemme musiikkia, koska rakastamme sitä. Musiikkimme tarkoitus on auttaa ihmisiä. Sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä käy kirkossa, jotta he voisivat kuulla Jumalasta myös meidän musiikkimme kautta, Ryan sanoo.

Ryan ja Josh ovat tehneet musiikkia lukiosta lähtien. He aloittivat musiikin tekemisen yhdessä kymmenen vuotta sitten ja halusivat silloin tehdä musiikkia isommalle yleisölle.

– Haluamme tehdä musiikkia elämästä. Visiomme on alusta asti ollut kiertää ympäri Manchesteria kouluissa puhumassa esimerkiksi kiusaamisen vastaisesta työstä. Sen lisäksi puhumme usein muiden kunnioittamisesta ja muista nuorille tärkeistä aiheista, Ryan lisää.

 

Innolla esiintymään kielimuurista huolimatta

Koska Social Beingz on käynyt jo muutaman kerran Suomessa esiintymässä, ovat Ryan ja Josh huomanneet joitakin eroja esimerkiksi Iso-Britanniaan verrattuna.

– Esiintyminen kouluissa on tietenkin erilaista kuin isolla areenalla. Areenakeikat eivät kuitenkaan kauheasti eroa Iso-Britannian ja Suomen välillä, muusikot kertovat.

Sekä Ryan että Josh ovat todella innoissaan siitä, että voivat esiintyä marraskuussa Turun Gatorade Centerissä.

– Palkitsevinta on ollut nähdä se, että ihmiset ovat innoissaan näkemässä meitä ja kuulemassa musiikkiamme. On ollut kiva nähdä, että ihmisillä on hauskaa, molemmat kertovat.

Keikkojen jälkeen pojat nauttivat siitä, että voivat tavata ihmisiä ja jutella heidän kanssaan. Ensi vuoden Iso-Britannian kiertueella he toivovat näkevänsä paljon ihmisiä keikoilla. Vaikka Suomessa pienimuotoinen kielimuuri on välillä läsnä, ei se menoa haittaa.

Tällaiset terveiset Social Beingz lähettää Suomen kristityille nuorille ja Nuotan lukijoille:

– Paljon terveisiä ja rakkautta meiltä. Rakastamme teitä ja toivomme teidän olevan valmiita hulluun hauskanpitoon marraskuussa!

Jäsenet: Ryan Griggs, Josh Green
Levyt: Tell The Truth (2014), FTGU (2016, EP), From The Ground Up
Instagram: @socialbeingz
Facebook: Social Beingz
Kotisivut: www.socialbeingz.com

Social Beingz esiintyy MN-festareilla Gatorade Centerissä lauantaina klo 13:30 alkaen.