Sivupersoona: Miljalle usko merkitsee kaikkea

Sivupersoona: Miljalle usko merkitsee kaikkea

Blogi voi kertoa arjesta tai Jeesuksesta – tai niistä molemmista. Milja Peuramäki uskoo, että pienetkin viittaukset Jumalasta saattavat olla lukijoille merkitseviä.

Kuka olet?

Olen Milja Peuramäki ja asun Sastamalassa. Harrastan jalkapalloa ja valokuvausta ja perheeseeni kuuluu vanhemmat, kolme siskoa ja kaksi veljeä. Tällä hetkellä käyn aika merkittävää elämänvaihetta läpi, kun lukio on takana ja opiskelupaikka hakusessa

Kertoisitko vähän Because of you-blogistasi?

Kun aloitin blogin kirjoittamisen helmikuussa 2012, kirjoitin lähinnä ihan arkisista jutuista. Valokuvat oli keskeisessä osassa enkä silloin oikein edes nauttinut kirjoittamisesta. Sitten mun elämässä tapahtui vaikeita asioita lähinnä ihmissuhteissa ja aloin miettiä asioita syvällisemmin. En oo koskaan ollut hyvä puhumaan mun tunteistani ääneen ja siksi aloin kirjoittaa. Kun oivalsin jotain mielestäni tärkeää, halusin jakaa sen muille.
Syksyllä 2013 mun hyvä ystävä teki itsemurhan. Sen jälkeen blogin kirjoittaminen oli mulle terapiaa.Ystäväni kuolema vaikutti todella voimakkaasti mun elämään. Ymmärsin elämän katoavaisuuden ja sen, miten tärkeää on uskaltaa olla heikko ja ottaa apua muilta vastaan.
Oon myös kokenut, että blogin kautta voin todistaa uskostani muille. Tiedän, että sitä lukee monet ihmiset, jotka eivät ole uskossa. Vaikka en postauksissani keskity kokonaan uskon asioihin, uskon että pienetkin viittaukset Jumalaan saattavat merkitä jollekin jotain. Rakastan valokuvaamista ja haluan jakaa ottamiani kuvia jossain. Kirjoittaminen on minulle terapeuttista ja toivon, että ajatukseni voivat rohkaista muitakin.

Milloin ja miten tulit uskoon?

Oon saanut syntyä uskovaan perheeseen ja usko on ollut aina osa mun elämää. Jo ala-asteella luin Raamatun ensimmäisen kerran läpi ja kävin isän mukana seurakunnassa. Riparilla koin, että mun usko muuttui henkilökohtaisemmaksi suhteeksi Jeesukseen. Sen jälkeen vaikeuksien kautta oon saanut kasvaa uskossa joka päivä, vaikka tottakai myös huonompia kausia on ollut.

Mitä usko merkitsee sinulle?

Lyhyesti ja tiivistetysti kaikkea. En näe elämää Jeesuksen ulkopuolella. Jos en olisi uskossa, en välttämättä olisi enää elossa.
Usko (=Jeesus) antaa mulle voiman nousta aamuisin sängystä ylös, auttaa selviämään vaikeuksista ja antaa merkityksen elämälle. On sanoinkuvaamattoman mahtavaa, kun saa luottaa siihen, että kaikki on rakastavan, kaikkivaltiaan Jumalan kädessä ja Hän tahtoo vain parasta mulle. Kun kaikki lahoaa, Jeesus kestää. Kun ei ole iloa, rakkautta, viisautta tai voimia saa anoa niitä kaikkia Herralta. Kun epäonnistun, saan mennä Jeesuksen ristin juurelle ja  tiedän saavani kaiken anteeksi.
Suorituskeskeisessä maailmassa on mahtavaa tietää, että on Jumala, joka ei vaadi multa mitään ja rakastaa mua aina kaikesta huolimatta. Se on niin mahtavaa, että haluaisin saada kaikki maailman ihmiset ymmärtämään sen!

Mitä tahtoisit sanoa Nuotan lukijoille?

Haluan rohkaista lukijoita (ja kaikki muitakin) luovuttamaan koko elämänsä Jumalalle ja luottamaan Raamatun sanaan ”Kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat”. Jumala on täydellinen rakkaus ja haluaa meille vaan parasta. Siksi me saadaan luottaa siihen, että niin vaikeuksilla kuin hyvilläkin asioilla on oma tarkoituksensa.
Viimeistään taivaassa me saadaan nähdä, miten täydellinen Jumalan suunnitelma on ollut meidän kohdalla. Ja toinen asia on se, että Jumala haluais antaa meille ilon. Jumala tahtoo, että me iloittais kaikistä elämän pienistä ja suurista asioista ja kiitettäis niistä Häntä. ”Ilo Herrassa on meidän väkevyytemme!!” Ja mikä parasta, sitä iloa me saadaan anoa Jumalalta!

Miljan blogiin Because of you pääset klikkaamalla >>tästä<<

1996 syntyi

2003 aloitti koulun

2012 aloitti bloggaamisen

2013 hyvän ystävän kuolema

2015 valmistuu lukiosta

N-tiimi Jenni