Sivupersoona: Janica evankelioi kadulla

Sivupersoona: Janica evankelioi kadulla

Jos ajattelet, ettei ihmeitä enää tapahdu, olet väärässä. Vaasalainen Janica Niemelä on evankelioinut kaduilla puoli vuotta.

Kuka olet?
Olen Janica Niemelä, 18-vuotias lukiolainen Vaasasta. Sydämeni palaa Jumalalle ja elän Hänelle. Tällä hetkellä olen lähetystyössä omassa kotikaupungissani.

Mitä on katutyö?
Katutyössä lähdetään sinne missä on ihmisiä – eli kadulle. Parannetaan sairaita, rakastetaan ihmisiä, rukoillaan heidän puolestaan ja julistetaan evankeliumia.

Miksi lähdit mukaan katutyöhön?
Luin vuosi sitten Markuksen evankeliumista, että uskovat voivat panna kätensä sairaiden päälle ja nämä paranevat (Mark. 16:17-19). Halusin tietää, että toimiiko se. Meni kuitenkin puoli vuotta, ennen kuin uskalsin lähteä kokeilemaan.

1996
Janica syntyy

2001
Sai vahvan lähetyskutsun

2003
Koulu alkoi

2010
Antoi koko elämänsä Jeesukselle

2013
Lukio alkoi

2014
Evankelistan työnäky

Mitä kaduilla on tapahtunut?
Satoja sairaita on parantunut ja ihmeitä tapahtuu jatkuvasti. Ihmiset ovat koskettuneet Jumalan voimasta ja heitä on tullut uskoon. Jumala on tehnyt täällä mielettömiä asioita. Kun Pyhän Hengen antaa hallita, mikään ei ole mahdotonta. Suuria asioita on tapahtunut jo nyt, mutta vielä suurempia on edessä!

Kaikki eivät kuitenkaan koe katutyötä omakseen. Miten voi löytää oman paikkansa Jumalan valtakunnassa?
Kannattaa viettää aikaa rukouksessa, kuunnella Herraa ja kysyä mitkä Hänen suunnitelmansa ovat. Yksi asia on kuitenkin varmaa: me olemme Kristuksen kädet ja jalat maan päällä. 

Teksti: Juho
Kuva: Janican albumi