Kysy Sarvijaakolta: Apostoli Pietarin ongelma

Kysy Sarvijaakolta: Apostoli Pietarin ongelma

KYSYMYS: Jaakko,

se on Pietari täällä taas terve. Kirjoittelen täältä vankilasta, jossa olen tuplakahleissa verenhimoisten sotilaiden välissä. Sanotaanko nyt niin että on sitä yksityisyyttä ja omaa rauhaa ollut meikäläisellä joskus enemmänkin.

Tilanne on nyt pääpiirteittäin se, että multa viedään huomenna pää. Tyrkkäävät siis meikäläiselle menolippua mestauslavalle.

Niin että ajattelin vaan ihan kartoittaa vaihtoehtojani, jos sinulla olisi joku konsti, millä näistä kahleista voisi päästä vapaaksi. Vielä olisi nimittäin kesää jäljellä. Auttaisiko liukas kieli tai lipevä mieli?.

Yst. Terv.

Apostoli Pietari

 

VASTAUS: Pietsu, vanha veikko,

en ole yllättynyt, että olet taas saanut itsesi tuohon jamaan. Enkä totta puhuen kauhean pahoillanikaan.

Olet nimittäin epäonnistunut. Sinun johdettavaksesi Jeesus antoi kirkkonsa. Hienostipa on mennyt. Ensin ne tappoivat Jaakobin ja nyt jäit itse niiden haaviin. Luuletko saavasi jatkoaikaa? Ennemminkin katkoaikaa.

Jos sinulla olisi tarpeeksi vahva usko, mitään tästä ei olisi tapahtunut. Olet ansainnut kahleesi. Luuletko tosiaan saavasi uuden mahdollisuuden?

Huomenna tulee The End.

Jaakko

**

PÄIVÄÄ MYÖHEMMIN

 

”Mutta yhtäkkiä hänen edessään seisoi Herran enkeli ja huone oli täynnä valoa, ja enkeli töytäisi Pietarin hereille sanoen: ’Nouse kiireesti.’ Kahleet putosivat Pietarin käsistä.” (Ap. t. 12:7)