Kirkko & Kaupunki vastustaa Mahdollisuus muutokseen -kampanjaa

Kirkko & Kaupunki vastustaa Mahdollisuus muutokseen -kampanjaa

Kirkko & Kaupunki -lehden päätoimittaja Seppo Simola kirjoittaa 28.9. ilmestyneessä pääkirjoituksessa, että ”herätyskristillisessä julistuksessa tai kampanjoinnissa valitettavasti usein luvataan vähän liikaa”.

Simolan mielestä on hienoa, että joku voi päästä eroon esimerkiksi päihderiippuvuudesta, mutta ”uskoon tuleminen tai Jeesuksen löytäminen tai miten sitä sitten kutsutaankin” ei ratkaise kaikkia ongelmia.

Kampanjan pääjärjestäjän IRR-TV:n lisäksi tapahtumaan osallistuu 73 seurakuntaa ja järjestöä pääkaupunkiseudulta. Näihin kuuluu toistakymmentä luterilaista seurakuntaa. Tämä on herättänyt pahennusta joissain seurakunnissa.

– Kampanjassa on luterilaiselle kansankirkollemme vieras painotus. Kansankirkossa kaikki jäsenet ovat yhtä tärkeitä riippumatta uskon laadusta ja osallistumisen määrästä, kritisoi Vuosaaren seurakuntaneuvoston jäsen Karita Toijonen Kirkko & Kaupungille.

Vuosaaren seurakunta on yksi harvoista kampanjaan osallistuvista luterilaisista seurakunnista. Seurakunnan kirkkoherra Jussi Mäkelän mielestä osallistumisesta ei ollut epäselvyyttä.

– Kirkon perustehtävä on pitää esillä evankeliumia. Siksi en nähnyt muuta vaihtoehtoa (kuin osallistua).

Mahdollisuus muutokseen -kampanja näkyy pääkaupunkiseudulla vielä lokakuun puoleen väliin asti, jonka jälkeen kampanjan aikana alkanutta hoitotyötä ja evankeliointia jatketaan seurakuntien ja yksityisten toimesta. Tähän mennessä ilmaisen kampanjakirjan on tilannut jo yli 2 500 ihmistä. Sen lisäksi kampanjaan liittyvää materiaalia on ladattu Yotubesta yli 37 000 kertaa.

Kampanjan kotisivut

Lähde: Kirkko & Kaupunki

Nuotta.com tukee kampanja julkaisemalla tarinoita, haastatteluita ja lehdistötiedotteita kampanjasta. Muistetaan rukouksin ainutlaatuista Mahdollisuus muutokseen -mediakampanjaa.