HS: Nuorille tarjotaan rahaa seksistä jopa keskellä päivää

HS: Nuorille tarjotaan rahaa seksistä jopa keskellä päivää

Helsingin Sanomien Helsingin Kampin kauppakeskuksessa tekemien haastatteluiden peruustella nuoret saavat seksin ostoehdotuksia tuntemattomilta aikuisilta julkisilla paikoilla jopa keskellä kirkasta päivää.

Haastatelluista suuri osa kertoi kohdanneensa seksuaalista ahdistelua kaupungilla ja internetissä. Moni kertoi, että heitä on houkuttelu tapaamiseen, muunlaiseen yhteydenpitoon tai suoraan seksuaaliseen kanssakäymiseen lupaamalla jotakin, kuten alkoholia tai ruokaa.

”Vanhemmat miehet saattavat joskus tulla juttelemaan ja kehumaan ulkonäköä. Usein auttaa, ettei anna huomiota takaisin ja sanoo, että sori ei kiinnosta”, sanoo 16-vuotias Saila Kurvinen Helsingin Sanomille.

Seksin ostaminen alaikäiseltä on rikos. Seksin ostaminen tarkoittaa sitä, että sukupuoliyhteydestä tai muusta seksuaalisesta teosta luvataan tai annetaan jokin korvaus. Jo seksinostoyritys alaikäiseltä on laitonta.

Usein nuori ei häpeän ja syyllisyyden takia uskalla kertoa tapahtuneesta aikuiselle, sanoo Helsingin virtuaalisen lähipoliisiryhmän ylikonstaapeli Marko Forss.

”Seksin ostoyrityksiä on vaikka kuinka paljon. Onneksi suuri osa nuorista osaa kieltäytyä niistä”, hän sanoo.

Lähde: Helsingin Sanomat