IS: Vaiettu totuus Suomessa

IS: Vaiettu totuus Suomessa

Nuorilta yritetään ostaa seksiä melkein missä vain: internetissä, kauppakeskuksissa ja muissa julkisissa paikoissa.    

Iltasanomien uutisen mukaan teiniprostituutio on suuri vaiettu ilmiö juuri esimerkiksi kauppakeskuksissa.  

– Seksiä yritetään ostaa alaikäisiltä joka puolella Suomea, toteaa Tanja Auvinen,  Exit – pois prostituutiosta hankkeen projektipäällikkö Ylen haastattelussa.    

Ilmiötä ei ole aiemmin Suomessa tutkittu, toisin kuin naapurimaissa. Mutta nyt siihen tulee muutos: Ylen mukaan oikeusministeri Anna-Maja Henriksson aikoo selvittää, kuinka laaja ongelma teiniprostituutio on Suomessa.    

– Me tiedämme, että näitä yrityksiä on tosi paljon. Se on häirintää, jota nuoret kohtaavat internetissä, kauppakeskuksissa tai ylipäätänsä julkisissa tiloissa. Totta kai osa näistä alaikäisistä ajautuu prostituution piiriin, Henriksson sanoo.    

Meneillään oleva tilanne on saanut nuorisotyön ammattilaiset ihmettelemään.    

– Todellisuus on varmasti se, että sitä on. Ja sitä voikin olla enemmän kuin mitä uskotaan ja sen takia nyt olisi korkea aika myös tehdä tästä aiheesta perusteellisempi tutkimus, jotta tiedetään kuinka laaja tämä ilmiö on, Henriksson muotoilee Ylelle.  

Teksti: Iltasanomat
Lähde: Yle
Kuva:  Atif Gulzar

Kommentti

Surullista kuultavaa. Mikä saa nuoret toimimaan noin? Onko todella niin, että rahan tarve on niin suuri? Eivätkö he arvosta itseään ollenkaan? Eivätkö he tajua, miten he itseään tuolla käytöksellä satuttavat?

Entäs seksin ostajat sitten. Miten he kehtaavat!

Olemme arvokkaita Jumalan luomia aarteita. Seksuaalisuus menee syvälle ihmisyyteen, ja sen väärinkäytön kautta voi saada paljon haavoja aikaiseksi itselleen.  

Toivottavasti nuoret pääsisivät pois tuosta ahdistavasta kierteestä.

”Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut.Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.” (PS.139.1:13-14)