Seitsemän tärkeintä asiaa pakata mukaan festareille!


Maata näkyvissä festarit lähestyvät, ja me kaikki valmistaudumme niihin omalla tavallamme. Tässä tekstissä on seitsemän erittäin tärkeää asiaa, jotka pakata festareille mukaan!

Teksti Iisak Malka | Kuva pixabay.com

 

1) Puhelin

Myös festareilla puhelin on kätevä. Sillä voit olla yhteydessä kavereihin ja sopia missä ja milloin tavataan. Tai voit ottaa upeita kuvia ja julkaista ne someen. Puhelimeen voi ladata myös erittäin kätevän raamattusovelluksen, niin että sinulla on aina taskukokoinen Raamattu festareilla mukana. Myös mahdollisissa hätätilanteissa puhelin on hyödyllinen. Varo vain, ettei koko festariaikasi mene puhelimen räpläämiseen!

 

2) Korvatulpat

Kavereiden kanssa on hauskaa mennä lavan eteen pomppimaan, kun joku hyvä bändi tai artisti esiintyy. Mutta jos menet liian lähelle kaiuttimia, se voi olla kuulollesi erittäin haitallista. Siksi korvatulpat ovat huomattavan hyödyllinen apuväline. Ne pitävät huolta, että kuulosi ei vaurioidu, mutta sallivat sinun silti nauttia hyvästä musiikista ja jammailla lavan edessä huoletta. Älä unohda näitä hyödyllisiä apuvälineitä kotiisi!

 

3) Kaverit

Hyvistä ystävistä on iloa kaikkialla, eivätkä Maata Näkyvissä -festarit suinkaan ole poikkeus. Ystäviä tosin ei saa tuoda festarialueelle reppuunsa pakattuna, mutta sitäkin parempi mahdollisuus on yksinkertaisesti pyytää heidät festareille mukaan! Jos kaksin on aina kaunihimpi, niin mitenkäs kolmistaan tai nelistään? Ja vaikka Maata Näkyvissä -festarit ovatkin kristillinen tapahtuma, älä epäröi kutsua mukaan ei-uskovaista kaveria. On hyvin mahdollista, että hän nauttii olostaan siellä!

 

”Korvat on vaikea olla ottamatta mukaan, mutta tärkeää on saada ne viritettyä kuuntelemaan Jumalan sanaa.”

4) Festarilippu

Kuten kaikki varmaan tiedämme, festareille on tärkeä pakata mukaan festarilippu. Olisi hyvin ikävää, jos se unohtuisi kotiin! Festarilippu onkin välttämätön, koska ilman sitä ei pääse festareille, joten pakkaa se huolellisesti mukaan. Pidä myös huolta, että olet muistanut ostaa sellaisen – festarit ovat niin mukavat, että olisi harmi, jos jäisi niistä unohduksen takia pois. Voit myös osallistua ruoan jakamiseen tai roskien keräämiseen, jolloin saat festarilipun halvemmalla!

 

5) Rahaa

Vaikka rahaa ei saa palvoa tai pitää elämän tärkeimpänä asiana, on varmasti hyödyllistä, jos sitä ottaa mukaan festareille. Pidit sitten metrilakuista, karkeista, limuista tai jäähilejuomista, voit ostaa niitä kaikkia festareilta. Jos taas haluat T-paidan tai jonkin bändin tai artistin cd-levyn, ovat festarit paras paikka etsiä ne käsiisi. Rahalla voit myös auttaa rahansa kotiin unohtanutta ystävää, jonka karkkihammasta kolottaa. Ja toki messun aikana kerätään myös kolehti, jossa voit lahjoittaa rahaa Jumalan työhön!

 

6) Kuulevat korvat

”Jolla on korvat, se kuulkoon”, Jeesus sanoi kerran. Kuulevista korvista on paljon hyötyä festareilla. Korvat on vaikea olla ottamatta mukaan, mutta tärkeää on saada ne viritettyä kuuntelemaan Jumalan sanaa. Festareilla on musiikin lisäksi myös opetuksia, ja on niitä on erittäin kannattavaa kuunnella. Älä siis missään nimessä räplää kännykkää niiden aikana! Jos sinulla on hetki, jolloin olet väsynyt ja et juuri silloin jaksa kuunnella, anna joka tapauksessa kaverillesi ja muille ympärilläsi oleville kuuntelurauha.

 

7) Iloinen ja avoin mieli

Ovatko festarit elämäsi parasta vai kamalinta aikaa? Siihen voit vaikuttaa itse. Jos lähdet festareille ärtyneenä ja negatiivisena, en usko, että nautit niistä yhtä paljon, kuin jos varaat mukaasi avoimen ja iloisen mielen. Niinpä haastan sinut: ole festareilla ystävällinen ja positiivinen. Pidä hauskaa keikoilla, kuuntele tarkkaan opetuksia ja nauti festareista täysin siemauksin. Positiivisuus ei koskaan ole huono asia!