Seitsemän syytä käydä seurakunnassa


Tuntuuko sinustakin joskus siltä, ettei koko pitkän viikon aikana ehdi, muista, jaksa tai tajua käydä seurakunnassa? Kannattaisi käydä – tässä seitsemän hyvää syytä miksi.

Teksti Juho Ylitalo | Kuva Justin Skinner/123rf.com

Arkihuolet alas

2010-luvulla elävän ihmisen elämä on usein kiireistä ja epäsäännöllistä, täynnä ties minkälaisia vaihtelevia menoja ja tekemättömiä töitä. Onneksi viikoittainen seurakuntayhteys tuo hektisen arjen keskelle tutun ja turvallisen taukopaikan, johon saa tulla omana itsenään. Seuraavan päivän murehtimisen saa jättää myöhemmäksi tai unohtaa kokonaan. Kuten vanha laulu asian ilmaisee: arkihuolesi kaikki heitä!

Sanaa ja sakramentteja

Raamattu kertoo meille Jumalasta kaiken, mitä meidän tarvitsee tietää. Jumalan Sanan lukeminen onkin kristitylle hengen ravintoa. Laadukas ja säännöllisesti nautittu raamattuopetus on tärkeää elämän lisäravinnetta. Se aukaisee vaikeammatkin jakeet, antaa voimaa seuraavaan viikkoon ja parhaassa tapauksessa tarjoaa elämänohjeita vuosikymmeniksi. Myös joka sunnuntainen ehtoollinen on isompi asia kuin miltä ensi alkuun saattaa kuulostaa: Kristus itse on läsnä leivässä ja viinissä.

Kaverit kirkossa

Seurakunnan toiminnassa käy paljon loistavia, tutustumisen arvoisia ihmisiä. Osa heistä on todennäköisesti niitä henkilöitä, joita et näkisi muussa arjessa juuri lainkaan. Sen takia heidän kanssaan on helpoin puhua kirkon toiminnan yhteydessä. Näin seurakunnasta löytyy vähän väliä uusia kavereita. Tietenkään vanhoja, muualta tuttuja ystäviä ei tarvitse unohtaa – heidätkin voi kutsua mukaan kirkkoon. Yhdessä on hauskempaa!

Ammattilainen avittaa

Kirkkojen palkkalistoilta löytyy monen eri alan asiantuntijoita, mutta näkyvimmässä osassa heistä lienevät ainakin papit, diakonit ja nuorisotyöntekijät. Nämä ihmiset ovat päivätyöltään hengellisiä vanhempia juuri sinulle. He ovat luotettavia aikuisia, jotka tarjoavat kuuntelu- ja rukousapua sekä pyydettäessä hyviä neuvoja. Tämän he tekevät aivan ilmaiseksi ja ilman minkäänlaisten vastapalvelusten taakkaa.

”Raamattuopetus on elämän lisäravinnetta.”

Lahjat likoon

Seurakunta ei itse asiassa ole palvelulaitos, jossa työntekijät tuovat kaiken valmiina kansan eteen. Kirkonpenkin kuluttamisen lisäksi sinulle on tarjolla oma tehtävä, jolla voit palvella koko seurakuntaa. Osaat sitten kuunnella toista ihmistä, soittaa kitaraa, maalata tauluja, lukea tekstiä ääneen tai vaikka keittää kahvia, panoksesi on aina tärkeä! Kirkossa on myös sallittua kokeilla jotain aivan uutta asiaa, jota et ole ennen yrittänyt tehdä.

Uskon uudistumista

Joku viisas on joskus sanonut, että yksinäinen tuikkukynttilä ei loista kovin kirkkaasti, mutta monta sellaista samassa muodostelmassa tuottaa jo paljon enemmän valoa. Kun uskovien yhteisö tulee yhteen ja rukoilee, se samalla vahvistaa jäsentensä uskonelämää. Samalla seurakunta on tietynlainen vertaistukiryhmä: jokainen meistä on tehnyt syntiä, mutta saamme elää armahdettuina. Ei siis ole lainkaan ihme, että kristityt ovat kautta historiansa kokoontuneet säännöllisesti seurakuntiin.

Korkeinkin kuulolla

”Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään.” (Matt 18:20)