Seitsemän syytä iloita elämästä


Paavali kehottaa filippiläiskirjeessä iloitsemaan aina Herrassa. Joskus voi kuitenkin olla vaikeaa löytää elämästä ilonaiheita. Tässä on muutama syy, miksi voit tänäänkin hymyillä huoletta!

Teksti Maria Takaki | Kuva Unsplash/rawpixel.com

Päivien piteneminen

Kesä lähestyy suurin harppauksin ja valon määrä kasvaa joka päivä. Aamulla herääminenkin on mukavampaa, kun verhojen välistä näkyy pala sinistä taivasta. Nyt kannattaa olla aurinkoisina päivinä ulkona niin paljon kuin mahdollista ja imeä talven aikana tyhjentyneet D-vitamiinivarastot valosta täyteen.

”Nauti Jumalan upeasta luomistyöstä!”

Vinkki: Mene kävelylle, nauti Jumalan upeasta luomistyöstä!

Musiikki

Kukapa ei pitäisi hyvän musan tahdissa jammailusta? Musiikin avulla voi matkustaa takaisin mukaviin hetkiin, ja se toimii mainiona tunnelmanluojana uusia tehdessä.

Vinkki: Gospelmusiikissa on lisäksi mukana hyvä sanoma. Tässä on pari biisiä joita kannattaa vilkaista! Kls. Kuka minä olen?, Park7 Miracle, Samuli Luomaranta Sä oot ja Saila Seurujärvi Kristallirakeita.

Ruoka

Hyvää ruokaa seuraa usein parempi mieli. Sen avulla voimaa riittää päivän puuhiin ja on helppo kohentaa huonokin fiilis. Kylläisenä on helpompi nähdä asiat myönteisessä valossa. Emmehän kuitenkaan unohda, ettei ihminen elä vain leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta (Matt. 4:4).

”Kylläisenä on helpompi nähdä asiat myönteisessä valossa.”

Vinkki: Syö tänään jotain hyvää, tarkoittaa se sitten raikasta smoothieta tai kulhollista jäätelöä. Olet ansainnut sen!

Läheiset ihmiset

Kavereiden ja perheen kanssa on kiva viettää aikaa, luoda muistoja ja jakaa ajatuksia. Heihin voi turvata myös vaikeina aikoina. On suuri rikkaus, että ympärillä on ihmisiä jotka välittävät eivätkä tuomitse.

Vinkki: Raivaa tilaa kalenteriin ja tapaa ystävää. Kysy kuulumisia niiltä, joiden kanssa yhteydenpito on jäänyt vähemmälle.

”On suuri rikkaus, että ympärillä on ihmisiä jotka välittävät eivätkä tuomitse.”

Jumalan rakkaus ja huolenpito

Tähän saamme luottaa aina, vaikka kaikki muu tuntuisi kaatuvan päälle. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” Joh. 3:16. Jeesuksen ristinkuolema ja ylösnousemus on suurin ilonaihe! Ps. 118:24 ”Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä!”

Vinkki: Voit ottaa haasteeksi löytää Raamatusta kaikki kohdat, jotka kehottavat iloitsemaan.

Suomessa asuminen

Usein sanotaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen. YK:n maaliskuussa julkaiseman raportin mukaan Suomi onkin maailman onnellisin maa. Vuonna 2017 se myös lukeutui 25:n turvallisimman maan joukkoon Global Peace Indexillä mitattuna, minkä lisäksi koulutus ja terveydenhuolto on järjestetty kaikkien saataville.

Vinkki: haasta itsesi olemaan valittamatta Suomen säästä edes parin viikon ajan. Se on kuitenkin aika pientä verrattuna kaikkiin hyviin puoliin.

Pienet asiat

Vastaantulijan hymy ja oikein laskettu matikantehtävä, tennareiden käyttäminen talven jälkeen ja lapsen nauru. Pienet arjen asiat saavat usein fiiliksen kohenemaan. Myös muiden auttamisesta saa hyvän mielen sekä itselleen että toiselle. Emme aina edes huomaa kaikkea sitä hyvää, mitä ympärillämme tapahtuu.

Vinkki: Vietä hetki ennen nukkumaanmenoa ja listaa mielessäsi tai paperille päiväsi hyvät asiat ja hetket. Niitä voi löytyä yllättävän paljon!

On suuri rikkaus, että ympärillä on ihmisiä jotka välittävät eivätkä tuomitse.

Nauti Jumalan upeasta luomistyöstä!