Seitsemän olympiaurheilijaa, joiden et tiennyt olevan kristittyjä


Talviolympialaiset nostavat huippu-urheilijat hetkeksi suurennuslasin alle. Kehen parhaat turvaavat pahan paikan tullen?

Teksti Minka Hietala | Kuva Olympialaisten pressikuvat

Mika Myllylä

Mika Myllylä kuuluu Suomen menestyneimpiin maastohiihtäjiin. Jo edesmennyt Myllylä voitti yhteensä 15 arvokisamitalia, joista kuusi nimenomaan olympialaisista. Mies kilpaili kansainvälisesti 10 vuotta, kunnes jäi kiinni dopingista vuonna 2001.

Uskostaan Myllylä on puhunut esimerkiksi Riisuttu mestari -kirjassaan. Hän halusi tuoda kirjassa ilmi ihmisen haavoittuvaisuutta menestyksestä huolimatta.

Kelly Clark

Yhdysvaltalainen Kelly Clark aloitti lumilautailun ollessaan vain 7-vuotias. Clarck tajusi kaipuunsa Jumalan puoleen, kun oli saavuttanut suuret elämäntavoitteensa (mm. voittanut olympiakultaa). Hän todistaa löytäneensä itsensä urheilu-uran ulkopuolella Jumalan lupauksista.

Hän todistaa löytäneensä itsensä urheilu-uran ulkopuolella Jumalan lupauksista.

Pyeongchangin olympialaiset jäävät todennäköisesti naisen uran viimeisiksi. Clarkilla on lumilaudassaan tarra, jossa lukee ”Jesus, I cannot hide my love.”

Jarome Iginla

Jarome Iginla on jääkiekkoilija, jolla on kahden kerran kokemus olympiakullan voittamisesta Kanadan maajoukkueessa. Iginlan isä kääntyi muslimista kristityksi muuttaessaan Afrikasta Kanadaan, ja Iginla itse kertoo olleensa aina uskossa.

Isä rohkaisi poikaansa rukoilemaan Jumalalta luottamusta suurissa kysymyksissä.

Kun Iginla kohtasi nuoruudessa uskonkriisin, isä rohkaisi poikaansa rukoilemaan Jumalalta luottamusta suurissa kysymyksissä. Sydämen rauha puhuu Iginlalle Jumalan olemassaolosta.

Sari Essayah

Tätä nykyä kansanedustajana ja Kristillisdemokraattien puheenjohtajana toimivalla Sari Essayahilla on vahva urheilutausta. Naisella on taskussaan kilpakävelystä niin useita Suomen mestaruuksia kuin peräti maailmanmestaruuskin.

Essayah on kertonut, että on helpottavaa tietää, kuinka Jumalan rakkaus ei riipu siitä, kuinka hyvin hän pärjää kisakentillä.

Cindy Klassen

Cindy Klassen on kuusinkertainen luistelun olympiamitalisti ja kanadalainen ennätysnainen, joka on voittanut huikeat viisi mitalia samoista olympialaisista vuonna 2006.

Klassen uskoo saaneensa luistelun lahjan Jumalalta, ja hän haluaa ylistää Häntä luistelun kautta. Naisen lempiraamatunkohta on 1. Tess 5:16-18.

Klassen uskoo saaneensa luistelun lahjan Jumalalta, ja hän haluaa ylistää Häntä luistelun kautta.

Brock Kreitzburg

Brock Kreitzburg on amerikkalainen rattikelkkailija, jonka ura päättyi lonkkaongelmien takia. Kreizburg ei ollut tuolloin tyytyväinen elämäänsä ja myi lähes kaiken omaisuutensa ryhtyen vapaaehtoiseksi kristilliseen Samaritan’s Purse -järjestöön.

Liittymisen jälkeen Brock on ollut toteuttamassa lähimmäisenrakkautta mm. Japanissa ja Etelä-Sudanissa auttaen katastrofien uhreja.

Teemu Selänne

Kaikkien suomalaisten tuntema Teemu Selänne ehti uransa aikana olla muiden muassa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni, NHL:n maalitilastojen ykkönen ja kaikkien aikojen tehokkain olympialaisissa pelannut jääkiekkoilija.

Supermies kantaa kaulassaan yhä rippiristiään ja päättää iltansa iltarukoukseen. Selänne kuvaa uskoa voimavaraksi.