Samuel Podina: ”Homous ei ole normaalia, mutta siitä voi eheytyä.”

Samuel Podina: "Homous ei ole normaalia

Romanialainen Samuel Podina on hengellinen ortodoksimies. Hän käy joka sunnuntai kirkossa, mutta kokee olevansa vapaampi uskonnon suhteen muihin ortodokseihin verrattuna, ei mikään konservatiivi siis. Hänelle saman sukupuolen väliset liitot ovat liikaa.

– Kyllä maailmassa pitää olla joitain moraalisääntöjä. Homot eivät saa mielestäni mennä naimisiin. Kahden miehen välinen suhde ei vain ole normaalia. He sanovat, että se on, mutta kun mietit tarkkaan, niin tajuat, että se on luonnotonta! kuuluu hänen mielipiteensä.

Hänen kärkäs mielipiteensä perustuu Raamattuun ja hänen uskoonsa Jumalaan.

– En vihaa homoja enkä tuomitse heidän elämäntapaansa. Jumala rakastaa heitäkin, ja he voivat eheytyä. Olen kuullut paljon tarinoita homomiehistä, jotka parantuivat ja menivät naimisiin naisen kanssa.

Yle kommentoi vielä juttua seuraavasti:

Suomessa tällaisia puheenvuoroja kuulee enää hyvin harvoin: homoudesta ei kenenkään tarvitse ”parantua”. Ilmapiiri on päinvastoin muuttunut hiljalleen avoimemmaksi.

 

Lähde: http://yle.fi/uutiset/homous_ei_ole_normaalia_mutta_siita_voi_eheytya/7249366

Kuva: sxc.hu / conmani

 

Kommentti:

Samuelin kärkäs mielipide herättää varmasti ajatuksia puolin ja toisin. En tiedä, lähtisinkö itse näin avoimesti kuuluttamaan omia mietteitäni. On hyvä, että joku muistuttaa meitä siitä, että Raamatun mukaan avioliitto kuuluu miehelle ja naiselle. On myös hyvä, että Samuel muistuttaa Jumalan rakkauden kuuluvan ihan jokaiselle ihmiselle.

Aiheeseen liittyvää: