Sak. 3: Mitä yhteistä löydät ylipappi Joosuan ja tuhlaajapoikavertauksen pojan välillä?

Sak. 3: Mitä yhteistä löydät ylipappi Joosuan ja tuhlaajapoikavertauksen pojan välillä?

Sakarjan kirja 3

Neljäs näky: Joosua asetetaan ylipapin virkaan

1 Sitten Herra antoi minun nähdä ylipappi Joosuan, joka seisoi Herran enkelin edessä. Saatana seisoi Joosuan oikealla puolella ja syytti häntä.
2 Mutta Herran enkeli sanoi Saatanalle: ”Herra nuhtelee sinua, Saatana! Herra, joka on valinnut Jerusalemin, käskee sinun vaieta! Eikö tämä mies ole tulesta temmattu kekäle?”
3 Joosua seisoi enkelin edessä, likaiset vaatteet päällään.
4 Enkeli sanoi palvelijoilleen: ”Ottakaa likaiset vaatteet pois hänen päältään.” Sitten enkeli sanoi Joosualle: ”Katso, minä olen ottanut pois sinun syntisi ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin.” [Jes. 61:10; Miika 7:18; Luuk. 15:22]
5 Hän sanoi palvelijoille: ”Pankaa puhdas päähine hänen päähänsä.” Palvelijat panivat puhtaan päähineen Joosuan päähän ja pukivat hänet juhlavaatteisiin enkelin seisoessa heidän luonaan.
6 Herran enkeli vakuutti Joosualle:
7 ”Näin sanoo Herra Sebaot: — Jos kuljet minun teitäni ja noudatat säädöksiä, jotka olen sinulle antanut, saat hallita temppelissäni ja valvoa esipihojani. Minä korotan sinut näiden palvelijoitteni joukkoon.”

Uusi Verso

8 Näin sanoo Herra: ”Kuule, Joosua, ylipappi! Sinä ja papit, jotka kokoontuvat sinun johdollasi, olette ennusmerkkinä siitä, että minä lähetän palvelijani. Hän on Uusi Verso.
9 Näettekö kiven, jonka olen pannut Joosuan eteen? Siinä yhdessä kivessä on seitsemän silmää! — Katsokaa, minä kaiverran siihen kirjoitukseni, sanoo Herra Sebaot. Yhdessä hetkessä minä otan pois tämän maan synnin.
10 Silloin — sanoo Herra Sebaot — te saatte elää rauhassa, te kutsutte ystäviänne viiniköynnöksen ja viikunapuun alle.”

460x60v1