Sak. 13: Mikä on mielestäsi ensimmäisen jakeen lähde?

Sak. 13: Mikä on mielestäsi ensimmäisen jakeen lähde?

Sakarjan kirja 13

Väärien profeettojen tuho

1 ”Sinä päivänä Daavidin suvulle ja Jerusalemin asukkaille puhkeaa lähde, joka puhdistaa synnistä ja saastaisuudesta.
2 ”Silloin — näin sanoo Herra Sebaot — minä hävitän epäjumalat maasta, niin ettei niiden nimiäkään enää tunneta. Minä poistan maasta myös saastaisen hengen ja väärät profeetat.
3 Jos joku vielä profetoi, hänen isänsä ja äitinsä — hänen omat vanhempansa — sanovat hänelle: ’Sinun täytyy kuolla, sillä sinä olet puhunut valhetta Herran nimissä.’ Ja hänen isänsä ja äitinsä – – hänen omat vanhempansa — pistävät hänet kuoliaaksi, koska hän rupesi profeetaksi.
4 Siihen aikaan profeetat varovat kertomasta näkyjään, eikä kukaan enää pukeudu karkeaan viittaan tekeytyäkseen profeetaksi.
5 He sanovat: ’En ole profeetta, minä viljelen maata. Nuoruudestani lähtien olen tehnyt peltotöitä.’
6 Jos heiltä kysytään, mistä he ovat nyt saaneet haavat rintaansa, he vastaavat: ’Minua lyötiin ystävieni luona.'”

Paimen kuolee, lauma hajotetaan

7 — Kohoa, miekka, paimentani kohti, nouse uskottuani vastaan! sanoo Herra Sebaot. Minä lyön paimenen maahan, ja lauman lampaat joutuvat hajalle, pienimpiäkin vastaan minä kohotan käteni.
8 Näin sanoo Herra: — Kaksi kolmasosaa tämän maan asukkaista joutuu tuhoon ja kuolee, vain yksi kolmannes jää jäljelle.
9 Tämän kolmanneksen minä vien tuleen, puhdistan sen kuin hopean ja koettelen sitä tulessa niin kuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: ”He ovat minun kansani.” He vastaavat: ”Herra, meidän Jumalamme.”