Afganistanilaisuskova Said Musa vapautettu vankilasta

Afganistanilaisuskova Said Musa vapautettu vankilasta

Afganistanilaiskristitty Said Musa, jota vielä edellisen tiedon mukaan uhkasi kuolemantuomio uskonsa tähden, on nyt vapautettu. Tieto Musan vapautuksesta Afganistanin Kabulissa sijaitsevasta vankilasta saatiin helmikuun 24. päivän aamuna.

– Sain tänään tiedon, että hän on päässyt ulos maasta, kertoi kansainvälisen vainottuja kristittyjä puolustavan ihmisoikeusjärjestön International Christian Concernin (ICC) työntekijä Aidan Clay The Christian Postin haastattelussa torstaina.

Clayn tietolähde on hänen ja Musan yhteinen ystävä, joka vieraili useasti Musan luona vankilassa hoitaen hänen puolestaan diplomaattisia asioita. Suurin osa kirjeistä, jotka Musa kirjoitti vankilasta, oli osoitettu juuri tälle henkilölle.

– Herra on antanut meidän osallistua tähän tärkeään tapahtumaan ja kiitän häntä siitä, että se on ratkennut Musan vapauttamiseen. Said todisti uskostaan ja periksiantamattomuudestaan vankilasta kirjoittamiensa kirjeiden välityksellä koko maailmalle, Clay totesi.

Vapautusta tulenarassa tilanteessa oli hoitamassa monia osapuolia, muun muassa USA:n suurlähetystö. Auttavien tahojen tuli olla vapautustoimissaan todella varovaisia mahdollisten poliittisten konfiliktien varalta.

Said Musan tarkkaa vapauttamispäivää ei tiedetä. ICC:n Aidan Clay kertoi Christian Postille, että hänen tietääkseen kukaan ei ole nähnyt Musaa tämän vapautuksen jälkeen. Samoin hänen tämänhetkinen sijaintinsa on tuntematon.

Lähde: The Christian Post

Twitter-kampanja afganistanilaisuskovan pelastamiseksi