Evankelistojen yhteyspäivät Ryttylässä

Evankelistojen yhteyspäivät Ryttylässä

Evankelistoja monista eri tunnustuskunnista ja kirkoista kokoontuu parhaillaan Evankelistojen yhteyspäiville Ryttylään. 1990-luvun puolivälissä alkunsa saanut tapahtuma on kolminkertaistanut kävijämääränsä.

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Mika Tuovinen rohkaisi evankelistoja luottamaan Jumalan kutsuun: ”Älä yritä olla joku toinen. Ole se, joksi Jumala on sinut luonut.  Jumala on kutsunut sinut, tekemään juuri sitä mitä teet niillä lahjoilla mitä sinulla on. Evankelistan tehtävä ei ole vain julistaa muille, vaan muistuttaa koko kirkkoa siitä, mikä on keskeistä: että synnit on annettu anteeksi ja pääsemme taivaaseen.”

Evankelista Ilkka Puhakka kiteytti evankelioimisen sisällön yhteen lauseeseen: ”Evankeliumi on Jeesus ja evankelioiminen on kertomista Jeesuksesta.”  Hän kertoi, että yksi evankelistan tärkeimpiä tehtäviä on varjella sydäntään niin että kukaan ei vie sitä. Puhakka tunnusti, että hänen lankeemuksensa on ollut teologia: ”Se vei kaiken innon, halun ja ajan, kunnes tajusin, että ei kukaan pelastu siitä, että mulla on mielettömän vahva teologia, vaan siitä, että he tunnistavat sanoman Jeesuksesta.”

Pastori Eero Junkkaala kertoi maailmanlähetyksen tilanteesta.  Hän tiesi, että kaikkein suurin lukumääräinen herätys on nyt Kiinassa: ”Kun kävin vuonna 1950 Nepalissa, siellä ei ollut yhtään kristittyä. Nyt heitä on miljoona. 1900-luvun alun Afrikassa oli 10 miljoonaa kristittyä, joka oli noin 10 % väestöstä. Nyt heitä on 470 miljoonaa, joka on noin puolet Afrikan väkiluvusta.”

Junkkaala lisää: ”Raamatussa ei kerrota suurista herätyksistä. Jopa Jeesus valitti, että edes hänen oman kaupunkinsa asukkaat, kapernaumilaiset eivät tulleet uskoon. Kuka Raamatun henkilö sai aikaan suurimman herätyksen? Se oli Joona – jästipäinen profeetta, joka pisti joka asiassa hanttiin. Hänen kauttaan koko Niinive kääntyi.”

Junkkaala kehotti kuulijoita tekemään parhaansa ja antamaan Jumalalle vastuun tuloksista: ”Jumalan henki tekee työn, se ei ole meidän vallassamme. Emme me tiedä, miten, sillä Jumala on Jumala.”

Teksti: Anne Lepikko/ SEKL

Kuva: Pastorit Areenalla/ Philippe Gueissaz