30-vuotta gospelia soittanut The Road: ” Nuorten peruskysymykset pysyvät aina samanlaisina.”


Kolme vuosikymmentä nuorisokulttuuria läheltä katsellut The Road-bändi kertoo, mitä on muuttunut ja mitä pysynyt ennallaan.

Syksyllä tulee 30-vuotta täyteen siitä, kun The Road otti ensiaskeleensa gospelissa. Vuosi 2011 on näin ollen bändille tärkeä juhlavuosi. Kaikkien näiden vuosien jälkeen he edelleen haluavat pysyä nöyrinä ja antaa kaiken kiitoksen Jumalalle siitä, mitä he ovat saaneet aikaan.

Näin pitkän taipaleen aikana gospelbändi, joka on tuonut aina uudelleen ja uudelleen nuoret keikoille, on ehtinyt nähdä, miten nuorisokulttuuri ja nuoret ovat muuttuneet. Rikkinäisyys ja sitoutumattomuus huutaa läpi tämän päivän nuorista.

-Nykypäivänä nuoret on levottomampia, eivätkä tahdo sitoutua mihinkään tiettyyn juttuun. Enemmän perheitä on rikki nykyään ja se näkyy nuorten käyttäytymisessä ja elämässä.

The Roadin mielestä myös kristillinen tarjonta nuorille on tullut kirjavammaksi ja tämä näkyy esimerkiksi tapahtumissa. Vuosia sitten samalle keikalle tuli nuoria monesta seurakunnasta, nykyään joka seurakunta järjestää omat keikkansa. Mutta vaikka trendit ovat vaihtuneet, nuorten peruskysmykset eivät muutu koskaan miksikään.

-Syvältä kysymykset nousevat aina samanlaisina. Rakkaudenkaipuu, hyväksyntä, syyllisyyden ongelman kanssa painiskeleminen. Näihin asioihin vastaus löytyy siitä sanasta, jonka Jumala on meille jättänyt.

 

Katso video The Roadin haastattelusta!