Ristin luona talkoolaisella paras paikka on


Quiet Action on pääsiäiseen ajoittuva iso hengellinen tapahtuma Ryttylässä. Tapahtuman pyörittämiseen tarvitaan paljon väkeä, yksi heistä on Nina Mansikka.
Teksti Ruusu Suomi | Kuva Nina Mansikan albumi, Tytti Levänen

Nina Mansikka on parikymppinen nuorisotyölinjan opiskelija Ryttylän Kansanlähetysopistosta. Hän on ennenkin ollut Quiet Actionissa, mutta ei kuitenkaan töissä. Leiriläiseksi hän päätyi sinne ensimmäisen kerran etsiessään tekemistä pääsiäiseksi. Hän päätti käydä läpi Kansanlähetysopiston sivut ja törmäsi Quiet Actioniin. Kaveritkin olivat sitä mieltä, että sinne pitäisi mennä yhdessä, joten niin siinä kävikin.
Nyt muutama vuosi myöhemmin Nina on linjansa kanssa pääjärjestäjinä. Se on iso vastuu ja urakkaan valmistaudutaan hyvissä ajoin. Pitää varmistaa, että kaikki toimii ja että kaikille on majoituspaikka.

–Kyllä siinä hommia on kun kokonaista tapahtumaa valmistelee, sanoo Nina.

Nuori nuoria varten

Monen viikon valmistautuminen ja sitten itse leiriduuni, sen on rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tapahtuman nettisivullakin huomautetaan talkootöistä kertovassa osiossa, että siellä tehdään ”ihan oikeita töitä”. Nina kuitenkin pitää leirin parissa työskentelystä ja kertoo sen olevan palkitsevaa. Hän nauttii toisten nuorten kohtaamisesta ja hänestä on tärkeää olla läsnä ja huolehtia, että jokaisella nuorella on hyvä olla tapahtumassa.

– Voisi pääsiäisen olla vapaallakin, mutta kyllä se on mukavampaa ja mielekästä viettää toisten kristittyjen kanssa, Nina kertoo.

Kavereiden näkeminen työvuoroissa ja niiden välissä auttaa jaksamaan urakan. Ja omien vuorojen hoitamisen jälkeen ehtii vielä itsekin ihastella tapahtuman antimia. Aikaa on itselle sekä toisille nuorille.

“Rohkeasti vain kohti uusia haasteita”

Etsivä löytää

Nina aikoo todennäköisesti jatkossakin toimia talkoolaisena Kansanlähetysopistolla. Kun on kerran löytänyt sen, miten itse parhaiten auttaa evankeliumin eteenpäin viemisessä, miksi lopettaa? Nina ei ollenkaan kadu, että lähti mukaan Kansanlähetysopiston toimintaan. Hän kertoo siellä olevan turvallinen olo työskennellä ja että kaiken ikäisille löytyy tekemistä. Häntä tullaankin näkemään erilaisissa tehtävissä ja myöskin leiriläisenä aika-ajoin.

Nina neuvoo, että kannattaa kokeilla monia erilaisia talkoohommia. Etsiä ja tutkia, mitkä ovat omat lahjat ja miten niitä voisi käyttää oman seurakunnan hyväksi.

– Rohkeasti vain kohti uusia haasteita, hän vinkkaa.

 

Quiet Action, Ryttylän Kansanlähetysopisto
Ryttylän perinteinen n. 15-21-vuotiaille suunnattu pääsiäistapahtuma. Arviolta parisataa osallistujaa vuosittain. Lisää infoa löytyy Nuorten Maailman sivuilta nm.fi !