Richard Dawkins: ”Down-sikiöt abortoitava.”

Richard Dawkins: "Down-sikiöt abortoitava."

Richard Dawkins, maailman tunnetuimmaksi ateistiksi kutsuttu evoluutiobiologi on synnyttänyt yhteisöpalvelu Twitterissä kohun sanomalla, että on moraalitonta olla abortoimatta sikiötä, jolla havaitaan Downin syndrooma, kertoo The Quardian 
-lehti. 

”Abortoi se ja yritä uudelleen. On moraalitonta saattaa se maailmaan, jos on mahdollisuus toimia toisin”, Dawkins kirjoitti kommenttina toisen Twitter-käyttäjän esittämiin eettisiin pohdintoihin abortista ja Downin oireyhtymästä. 

The Quardian -lehden mukaan The Down’s Syndrome Association -järjestö reagoi Dawkinsin kommenttiin lausumalla: ”Ihmiset, joilla on Downin oireyhtymä, voivat elää ja elävät kokonaisen ja palkitsevan elämän. He myös antavat arvokkaan panoksen yhteiskunnalle”. 

Useat Twitterin käyttäjät – mukaan lukien Down-lasten vanhemmat – ovat reagoineet voimakkaasti Dawkinsin keskiviikkona esittämään kommenttiin. Dawkins on jatkanut näkemystensä puolustamista. 

”Minut saa surulliseksi se, että Richard Dawkinsin kaltaiset ihmiset ajattelevat, ett tyttärellämme Sara Ruhilla ole oikeutta elämään”, totesi Debra Ruh viestissään.

Dawkins totesi näin yhdessä monista lisäkommenteistaan: ”Nähtävästi minä olen kauhistuttava hirviö, kun olen suositellut sitä, MIKÄ OIKEASTI TAPAHTUU suurimmalle osalle sikiöistä, joilla on Downin oireyhtymä.”

Downin oireyhtymä on tunnetuin kehitysvammaisuutta aiheuttava kromosomivaurio.Suurin osa tapauksista johtuu ylimääräisestä kromosomi 21:sta. Down-henkilöllä on 47 kromosomia tavallisen 46:n sijaan. 

Richard Hawkins tunnetaan tiededokumenteistaan ja Jumalan olemassaoloa vastaan argumentoivasta kirjastaan The God Delusion eli Jumalharha. Hän aiemminkin nostattanut kohua Twitterissä esimerkiksi kommentoimalla muslimien vähäisiä Nobel-palkintoja sekä ajatuksellaan, että jotkut raiskaukset ja pedofiliatapaukset olisivat toisia lievempiä. 

Dawkins on niittänyt työllään monia palkintoja. Vuonna 2007 Time-lehti nosti hänet maailman sadan vaikutusvaltaisimman 
ihmisen listalleen ja The Daily Telegraph -lehti julisti hänet sijalle 20 sadan elävän neron listauksessaan.

 

Lähde: HS
Kuva: www.freeimages.com

Kommentti

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen Jumalan kuva. Emme voi sanoa, että joku toinen olisi huonompi tai parempi kuin 
toinen. Synti toi tähän maailmaan monenlaista rikkinäisyyttä, sairautta ja kärsimystä. Me ihmiset emme voi sanoa, että sinä saat elää ja sinä et, sillä jokainen ihminen on Jumalalle äärimmäisen arvokas ja rakas.

Meillä on vain yksi elämä, jota emme voi riistää toiselta. Vaikka lääkärit sanoisivat, että joku syntyy vaikeasti kehitysvammaisena, kannattaa miettiä ainakin kahdesti, tekeekö aborttia vai antaako lapsen elää. Lääkäritkin ovat vain ihmisiä ja tekevät virheitä. Meidän tulisi yhdessä suojella elämää ja pitää heikompien puolta. 

Teksti: Venla Honkala

Ps. 139:13-16

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen. Minä olen saanut hahmoni näkymättömissä, muotoni kuin syvällä maan alla, mutta sinulta ei pieninkään luuni ole salassa. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.