Rauhanruhtinaan seuraajille


Joulukuussa rauhoitutaan kuulemaan gospelia joulukiertueiden merkeissä ja muistetaan rukouksissa muun muassa Pakistania ja Irakia. Tässä erilaisia joulukuun uutisia.

Teksti Ada Ylönen | Kuva Artistien somekanavat, Tim Mossholder / unsplash.com

 

GOSPEL

 

Iltan suosikkijoululaulut

Valtavalla lauluäänellä siunattu Ilta Fuchs tunnelmoi joululauluja kirkkokonserteissa Tampereella, Jyväskylässä ja Lahdessa. “Ihmisten kokoontuminen yhteen, joulun lämpö ja sanoma ovat minulle parhaita syitä laulaa”, artisti kertoo.

468x60v3

Lähde: facebook.com/iltaofficial

 

Maksetut Viulut joulukiertueella

Maksetut Viulut on joulukuun alusta alkaen kiertänyt musisoimassa kymmenellä eri paikkakunnalla. Yhtye pyrkii tarjoilemaan “vahvoja tulkintoja rakkaimmista joululauluista”.

Lähde: joululevy.fi

Jippu joulutunnelmissa

Jipun Rakkauden joulu -kiertue kutsuu kuulemaan jouluevankeliumia. “Haluan kertoa rakkaudesta ja pelastuksesta”, Jippu tiivistää. Jippua näkee myös Patmoksen jouludokumentilla sekä hänen sitä varten tekemällään uudella Rakkauden reunalla -kappaleella.

Lähde: instagram.com/jippuvirallinen

Park 7:n uusi single nyt YouTubessa

Festareiden jälkeiseen haikeuteen auttaa gospelfiilistely. Suomen Top 50 -soittolistallakin pyrähtänyt Parkkiksen Valo voittaa -kappale löytyy nyt myös musiikkivideona YouTubesta.

 

VAINOT

 

Sananvapaus koetuksella Suomen kirkolliskokouksessa

Kirkolliskokouksen puheenjohtaja keskeytti edustajan puheenvuoron jo toistamiseen tämän vuoden aikana. Niilo Räsäsen käyttämä, kahdesti keskeytetty puheenvuoro koski Raamatun näkökulmaa samaa sukupuolta olevien avioliittoon. Toukokuun kirkolliskokouksessa Leif Nummela keskeytettiin vastaavassa tilanteessa.

Lähde: seurakuntalainen.fi

 

Pakistanin jumalanpilkkalaki kolahtaa pahiten kristittyihin

Pakistanissa uskonnollisena vähemmistönä elävät kristityt ovat ahtaalla maailman tiukimman jumalanpilkkalain vuoksi. Yksi neljännes jumalanpilkkana käsitellyistä oikeustapauksista koskee kristittyjä. Lakia ei haluta muslimivaltaisessa valtiossa kumota.

Lähde: opendoors.fi

 

Pakolaisuus uhkaa taas Irakin kristittyjä

Kristityt ovat pikku hiljaa palanneet monen vähemmistön asuttamalle Niiniven tasangolle, mutta he ovat vaarassa joutua jättämään kotinsa uudelleen. Vasta vuosi sitten karkotetut Isisin joukot ovat vaihtuneet armeijan ja kurdien väliseen konfliktiin.

Lähde: opendoors.fi

 

 

 

468x60v2