Rauhallinen kotisatama maailman tuulissa


Lempäälän seurakuntaan voi tulla, vaikka oma tilanne olisi mikä. Minna Lapille seurakunta on paikka, jossa saa aina levätä ja olla kuin kotonaan rakastavan perheen seurassa.

Teksti Vilja Heikkilä | Kuva Tatu Leijon albumi

Lempääläläinen Minna Lappi on Tampereen lyseon lukion IB-linjan abi. Hän harrastaa teatteria, ultimatea, musiikkia rumpujen soiton ja kuorolaulun muodossa sekä seurakunnassa käymistä. -Onneksi muut harrastukset menevät harvoin päällekkäin seurakunnan juttujen kanssa, Minna naurahtaa.

Lempäälän seurakunnassa sattuu ja tapahtuu koko ajan. Minna on riparinsa jälkeen käynyt aktiivisesti viikoittaisissa nuortenilloissa, messuissa ja raamiksissa sekä ollut isosena neljällä eri riparilla.

Tammikuista Uutta Alkua Minna on ollut järjestämässä useaan otteeseen. -Kaikki nuoret otetaan tosi hyvin mukaan tekemään, moni vähän jo vanhentunutkin tulee Uuteen Alkuun vaikka vain talkoilemaan, Minna kertoo.
Minnalle tapahtumasta on jäänyt päällimmäisenä mieleen yhteisöllisyys: puolitutuistakin tulee siellä hyviä kavereita.

Rauhan satama

IB-lukiossa kaikki abit tekevät loppukokeensa yhdellä kertaa. Minna on kirjoittamassa viisi ainetta. -Onhan se rankkaa, mutta onneksi seurakuntaan saa tulla väsyneenä ja stressaantuneenakin. Siellä saa hetkeksi unohtaa muun maailman ja hengähtää rauhassa, Minna iloitsee.

Jos nuorteniltoja pitäisi kuvailla kolmella sanalla, Minna vastaisi “ystävällinen, rauhoittava ja tosi lämmin”. -Hopella on siis kirjaimellisesti usein aika kuuma, mutta myös tunnelma on lämmin ja vastaanottava. Illoissa pääsee rauhoittumaan ja ottamaan pienen tauon elämän melskeeltä.

”Onneksi seurakuntaan saa tulla väsyneenä ja stressaantuneenakin.”

Viimeisimmässä nuortenillassa Minna muistaa tavanneensa vanhaa kaveriaan, jota ei ollut nähnyt aikoihin, sekä saaneensa iltahartaudessa jakaa kuulumisiaan. -Pääsin kertomaan elämässäni tapahtuneista asioista, ja muut rukoilivat puolestani. Se jäi mieleen.

Toinen koti

Minna on osallistunut Lempäälän seurakunnan toimintaan pienestä pitäen. -Olen käynyt muidenkin seurakuntien jutuissa, mutta tullut kuitenkin aina takaisin tänne. Lempäälän seurakunta on minulle kuin toinen koti, Minna hymyilee.

Moni porukasta pudonnutkin on Minnan kutsumana palannut mukaan kuvioihin. -Tänne voi tulla, vaikkei olisi pitkään aikaan käynyt. Aina on tervetullut.

Osa kävijöistä käy lähes kaikissa tapahtumissa, osa tulee vain hengaamaan nuorteniltoihin. Sekin on sallittua. – Jos Lempäälän seurakunta olisi koira, se olisi tosi ystävällinen kaikille ja leppoisa, mutta sellainen iso koira, joka suojelee perhettään, Minna kuvailee.

Vaikka kävijäkunta vaihtuu ajan myötä, tunnelma on pysynyt hyvänä. -Kun aloin käydä nuortenilloissa riparin jälkeen, minun oli helppo tutustua kaikkiin. Toivon, että vastatulleilla on nykyäänkin sama fiilis, lempääläläinen päättää.

Lempäälän seurakunta

Nuortenillat perjantaisin klo 18.30 ja raamikset keskiviikkoisin klo 18.00 nuorisotila Hope:lla. Erityisesti nuorille suunnatut Majakkamessut joka sunnuntai klo 16.00 Kuljun Majakassa. Lisäksi tiistaisin sähläystä Sääksjärven koulun liikuntahallilla.

Nuorteniltojen kävijämäärä on n. 30-40 ja raamisten 15-20 henkeä.