Rakkauden painoraja


Voiko kukaan oikeasti olla tyytyväinen siihen, miltä näyttää, tai mitä painaa?

Teksti Ida Välimäki | Kuva Tomi Välimäki   

 

Laihuuden ja suurten lihasten ihannointi on nykyään liian suuressa roolissa. Varsinkin elokuvissa. Naispääosan esittäjä on lähes poikkeuksetta vaatekooltaan XS tai vähintään S. Miespääosaa näyttelevistä suuri osa puolestaan pystyisi helposti kilpailemaan ammattiurheilijoiden kanssa pelkkien lihasten perusteella.

Tuntuu vaikealta kuvitella, että näinkin kehittyneessä maailmassa ihmisiä arvostellaan sen kangasmäärän perusteella, jonka he pukevat ylleen.

Nykyään mediassa maalataan erittäin epärealistinen kuva siitä, miltä terveen ihmisen tulisi näyttää. Mainosten naismallit muistuttavat paljon enemmän anorektikkoa, kuin hyvin syövää ja kuntoilevaa naista. Miesmallit puolestaan vaikuttavat asuvan kuntosalilla ja syövän pelkkää proteiinia. Kenellä on aikaa sellaiseen?

Tällä mainostamisella on paha sivuvaikutus. Ihmiset alkavat kuvitella, että heidän tulisi näyttää mainosten esittämiltä ”ihanneihmisiltä” voidakseen olla tyytyväisiä ulkonäköönsä ja itseensä. Jotkut saattavat jopa kuvitella, ettei heitä rakasteta koska heidän vaatekokonsa on liian suuri. Tuntuu vaikealta kuvitella, että näinkin kehittyneessä maailmassa ihmisiä arvostellaan sen kangasmäärän perusteella, jonka he pukevat ylleen.

Hyvä uutinen on se, ettei sillä oikeasti ole väliä miltä sinä näytät, tai minkä kokoinen olet. Sinä olet Jumalan kuva, juuri tuollaiseksi luotu ja juuri tuollaisena täydellinen. Todisteena tästä on Psalmi 139:13-16. Toinen hyvä uutinen on se, että Jumala rakastaa sinua aina ja ehdoitta. Välittämättä siitä, miltä sinä näytät, tai mitä sinä painat. Todisteena tästä on Joh 3:16, sekä risti, jota voit kantaa kaulassasi.

Sinä olet Jumalan kuva, juuri tuollaiseksi luotu ja juuri tuollaisena täydellinen.

 

Toimittajan nurkkaus

Elämän Kotisatama

Kotisataman Deitti -sivusto esittelee itsensä ensimmäisenä kristillisenä deittipalveluna Suomessa. Pienellä käyttömaksulla Miika-Markus ja Hanna-Mari Järvelän luoma sivusto tarjoaa mahdollisuuden puolison löytämiseen kotisohvalta käsin. Sivustolla pystyy mm. lähettämään viestejä, antamaan virtuaalisia lahjoja, sekä kirjoittamaan blogeja.


Blogisivuja

”Pidä kristinusko merkillisenä!”, julistaa Russell Moore kirjansa takakannessa.
Uskon puolesta 

En tiedä, miksi osa tutuista ajattelee, että olen täällä jonkinlaisella lomalla.
Uskovaisena maailmalla

Kuulin hiljattain, että nunnat, jotka työskentelevät Äiti Teresan järjestössä, viettävät päivittäin kolme tuntia rukouksessa ja Jumalan läsnäolossa.
Anna minun olla nainen