Raamattukartta netissä seuraa Paavalin jalanjälkiä

Raamattukartta netissä seuraa Paavalin jalanjälkiä

Minkä näyn apostoli Paavali näki Troaksessa, Makedonian vastarannalla, Vähän-Aasian puolella? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen vastaa Uuden testamentin tapahtumista kertova raamattukartta. Kartan on julkaissut Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley) verkkosivuillaan.

Raamattukartalla näkyvät keskeiset tapahtumapaikat. Kaupungeista ja niiden merkityksestä on lyhyet kuvaukset. Lisäksi kaupunkien yhteydessä on linkit koskeviin raamatunkohtiin sekä raamattuopetuksiin. Kartalle piirtyvät myös Paavalin lähetysmatkojen reitit.

Sleyn raamattukoulutuksesta vastaavan Erkki Koskenniemen mukaan raamattukartta on erinomainen tapa päästä sisälle Uuteen Testamenttiin.

– Kartta havainnollistaa sitä, että Uuden Testamentin tapahtumat tapahtuivat tässä maailmassa. Tietyt ihmiset olivat mukana kokemassa niitä. On hyvä nähdä, missä kaupungeissa nämä kaikki asiat tapahtuivat, Koskenniemi kuvaa.

– Jumalan ilmoitus liittyy tähän meidän todellisuuteemme.

Sivusto sisältää opetuksia Uuden testamentin kirjoista luvuittain. Sisältö on Koskenniemen mukaan tarkoitettu palvelemaan tavallista raamatunkäyttäjää. Se tarjoaa syventävää ainesta myös Raamattua opettaville. Toimitustyö etenee myöhemmin Vanhaan testamenttiin ja eri aiheita käsitteleviin raamattuluentoihin.

Sivuston sisältämät raamattuluennot ovat etupäässä Sleyn raamattuopettajien käsialaa, mutta myös muita teologeja on osallistunut työhön. Sitä ovat toimittaneet Lauri Vaahtoranta ja Erkki Koskenniemi. Kartan teknisen toteutuksesta on vastannut Metedo.