Raamattu-uutinen: Tuhlari palasi kotiin

Raamattu-uutinen: Tuhlari palasi kotiin

 

Vaati perinnön ja tuhlasi sen – isä otti poikansa silti rakkaudella kotiin. Entä miten kävi tuhlaajan veljen? Lue uskomaton tarina tuhlaajapojan perheestä!

Pienessä kylässä muutama vuosi sitten perheenisä ei ollut uskoa korviaan. Hänen nuorempi poikansa pyysi saada omakseen osuutensa perinnöstä.
-Minusta tuntui pahalta että rakas poikani halusi vain rahani, mutta myönnyin ja jaoin perintöosuuden sitten molemmille pojilleni, isä kertoo erikoisesta perinnönjaosta.
Eikä aikaakaan, kun kyläpahanen ei enää riittänyt äkkirikastuneelle nuorelle miehelle ja hän lähti kohti maailman huveja. Pojan vanhempi veli kertoo sen olleen arvattavissa.
-Hän oli levoton jo lapsena, hän paljastaa.

Maailma vei mukanaan

Tuhlaajapojan kaupunkiolosta tiedetään vain vähän, eikä hän itse mielellään puhu entisestä elämästään.
-Halusin vain elää omaa elämääni ja pitää hauskaa, hän kertoo. Hauskapito sai kuitenkin ikävän lopun, kun eräänä päivänä suuri omaisuus oli käytetty loppuun.
-Olin pettynyt itseeni, enkä tahtonut palata kotiin tyhjin käsin. Onneksi työpaikka naapurin sikopaimenena järjestyi nopeasti. Olot eivät kuitenkaan parantuneet.
-En saanut syödä edes sikojen ruokaa, tuhlaajapoika muistelee, ja pyyhkäisee kyyneleen silmänurkastaan.
-Lopulta minun oli pakko nöyrtyä ja palata kotiin. En tahtonut että minua kutsuttaisiin isäni pojaksi, niin paljon häpeää olin tuottanut, hän kertoo.
-Tahdoin vain kunnollisen työpaikan hänen tiluksiltaan, mutta isäni rakkaus yllätti minut.

Anteeksianto kodin portilla

Tuhlaajapojan viettäessä hurjaa elämää, isä ja tämän vanhempi poika hoitivat edelleen maatilaansa.
-Ei mennyt päivääkään etten olisi ajatellut, missä rakas poikani on juuri nyt, isä kertoo. Kun tuhlaajapoika vihdoin palasi kotiin, oli jälleennäkeminen tunteikas.
-Näin jo kaukaa että isäni oli minua vastassa, ja aion jo kääntyä takaisin, kunnes isä lähti minua vastaan kädet ojossa, poika kertoo. Molemmat kertovat hieman nolostellen tirauttaneensa muutaman kyyneleenkin.
-Isä järjesti heti juhlat palaamiseni kunniaksi, poika kertoo.
-Hän ei ottanut kuuleviin korviinsa pyyntöäni päästä töihin, vaan toisti vain rakastavansa minua ja olevansa onnellinen paluustani, hän jatkaa. Pian kotiinpalaamisen onneen tuli kuitenkin särö

Kateus iski

Vanhempi veli kertoo palanneensa töistä kotiin ja kuulleensa jo kauas juhlien ääntä.
-Olin ihmeissäni, sillä isä ei ollut maininnut mitään juhlista, hän kertoo. Kotona isoveljeä odottikin yllätys: hulttioveli oli palannut kotiin. Veljeä, joka oli häpäissyt perheen ja tuhlannut omaisuutensa, juhlittiin.
-En voinut uskoa silmiäni. Kaikki ne vuodet olin raatanut isäni tilalla, eikä minua oltu koskaan juhlittu. Sitten vastuuton veljeni palasi kotiin, ja isäni järjesti hänelle suuret juhlat. En voi sanoin kuvailla, kuinka loukkaantunut olin, vanhempi veli kertoo.
-Onneksi ymmärsin lopulta juhlien tarkoituksen, isäni avustuksella, hän jatkaa. Aivan, isä toteaa ja lisää: Veljesi oli kuollut mutta nyt hän oli herännyt henkiin. Siitä on syytä olla edelleen iloinen.

Lue alkuperäinen tarina täältä

N-tiimi Jenni
Kuva: freebibleimages.com