Raamattu-uutinen: Kohuprofeetta pelastaa päivän

Raamattu-uutinen: Kohuprofeetta pelastaa päivän

Lähestulkoon kaksi vuotta kestänyt nälänhätä jatkuu yhä, mutta valonpilkkeenä tässä maanlaajuisessa katastrofissa on äskettäin Sarpatin kylässä tapahtunut ihme. Mukana tapahtumassa oli kuivuuden aiheuttaneen kirouksen takia kuuluisaksi noussut kohuprofeetta Elia Tisbeläinen

Maanpetoksessa syytetty profeetta Elia oli tietolähteemme mukaan paossa Israelin kuninkaan Ahabin vihaa. Kuninkaamme syyttää profeetta koko kansaa koskettaneen nälänhädän aiheuttamisesta, mikä on varsin suuri syytös yhdelle ihmiselle. Pitkäaikaisen piilottelun jälkeen Elia ilmaantui sivistyksen pariin pienessä Sarpatin kylässä. Täällä hän asettui asumaan erään lesken luo, mikä on herättänyt useissa tahoissa epäilyjä mahdollisesta suhteesta profeetan ja naisen välillä, mutta mitään ei ole vahvistettu.

Leipää loppumattomasti

Ensimmäinen tämän tapahtumasarjan ihme tapahtui jo pian Elian Sarpatiin saapumisen jälkeen. Maassa vallitseva kuivuus on verottanut raskaasti ruokavarantoja, ja nälänhädästä ovat erityisesti kärsineet köyhät, kuten lesket ja orvot. Tämä nimenomainen leski oli erittäin hankalassa tilanteessa nuoren poikansa kanssa, sillä talouden rahat ja ruoat olivat täysin loppuneet lukuun ottamatta vähäisiä jauho- sekä öljyvarantoja. Profeetan saapuessa nainen oli valmistamassa viimeistä ateriaansa, mutta suostui tekemään viimeisen leivän täysin vieraalle miehelle. Siitä hetkestä lähtien heidän jauhonsa tai öljynsä ei loppunut, samoin lähestulkoon kuivuneesta kaivosta saatiin vielä pitkään vettä kaikkien oletusten vastaisesti.

Suuri kipu kääntyy voitoksi

Jonkin ajan rauhallisen elon jälkeen lesken poika sairastui mysteerisesti ja pian sairastumisensa jälkeen heitti henkensä. Yhteisössä nousi suuri meteli tapahtuneesta monien spekuloidessa tapahtunutta ja profeetan taloon muuttamisen yhteyttä äkilliseen murhenäytelmään. Tätäkin suurempi yllätys oli uutinen pojan palaamisesta elävien kirjoihin. Tarkkaa tietoa tapahtumien kulusta ei ole vielä saatavilla, mutta pyrimme tuomaan yksityiskohtia tietoon mahdollisimman pian. Useimmat lähteet ovat yksimielisiä siitä, että Tisbeläinen liittyy ihmeparantumiseen jollain tavalla, mikä tekeekin jutusta entistä kiinnostavamman.

Uusinta tietoa tapahtumien kulusta ja seurauksista voit löytää täältä.

 

Teksti: Heidi Poikonen

Kuva: sxc.hu

Alkuperäinen kertomus: 1. Kun. 17:3-24