Raamattu-uutinen: Jumala pelasti Lootin

Raamattu-uutinen: Jumala pelasti Lootin

Sodoma ja Gomorra hävitettiin maailmankartalta. Jumala lähtetti enkelit tuhoamaan kaupungit. Loot ja hänen perheensä säästyivät Abrahamin tähden. Enkelit taluttivat Lootin, tämän vaimon ja heidän kaksi tytärtään kaupungin portista ulos ja käskivät pakenemaan vuorille taakseen katsomatta. Lootin vaimo ei uskonut ja jähmettyi suolapatsaaksi. Loot pakeni tyttärineen Soariin. 

 

Enkelit saapuivat Sodomaan

Enkelit tulivat Sodomaan. Loot oli istumassa kaupunginportin aukiolla, nousi, meni heitä vastaan, heittäytyi kasvoilleen maahan ja pyysi heidät kotiinsa yöksi. Miehet suostuivat pitkin hampain. Loot valmisti heille runsaan aterian. 

Sodoman miehet halusivat raiskata vieraat

Kaikki Sodoman miehet kokoontuivat Lootin talon eteen haluten raiskata Lootin  vieraat. Loot meni ulos heidän luokseen, mutta sulki oven perässään. Loot ei antanut sodomalaisten raiskata näitä miehiä. Loot käski heidän jättää miehet rauhaan ja tarjosi heille kahta naimatonta tytärtään, jotta vieraita ei häväistäisi, sillä he olivat hakeneet suojaa hänen kattonsa alta. Tunkeutujat eivät suostuneet Lootin ehdotukseen, vaikka he olisivat saaneet tehdä tämän tyttärille mitä tahansa. 
Sodomalaiset kävivät Lootin kimppuun yrittäen murtautua hänen kotiinsa. Vieraat vetivät Lootin sisälle taloon ja sulkivat oven. Tunkeutujat sokeutuivat, eivätkä löytäneet enää ovelle.

 

Sodoman tuho

Vieraat käskivät Lootin ja hänen läheistensä lähteä Sodomasta, sillä Jumala oli lähettänyt enkelit hävittämään sen. Lootin tyttärien kihlatut vain naureskelivat, eivätkä uskoneet Lootia. 
Enkelit taluttivat Lootin sekä hänen vaimonsa ja tyttärensä ulos kaupungista. He pakenivat Soarin kaupunkiin. Tulta ja tulikiveä satoi Sodoman ja Gomorran ylle. Lootin vaimo katsoi taakseen ja muuttui suolapatsaaksi. Loot ja hänen kaksi tytärtään lähtivät Soarista vuorille. 
Jumala halusi säästää Lootin, sillä hän ja hänen perheensä olivat Jumalaa pelkääviä ihmisiä. Ihmiset, jotka eivät kuunnelleet Jumalan tahtoa, tuhoutuivat. Loot ja hänen kaksi tytärtään pelastuivat, sillä he luottivat Jumalaan. 

Lue lisää: 1. Moos. 19

 

Teksti: Venla Honkala
Kuva:  http://www.freebibleimages.org