Leffa: Presidenttikupla -lyhytelokuva

Leffa: Presidenttikupla -lyhytelokuva

Nuotta.com on jälleen osallistunut Uneton48-lyhytelokuvakilpailuun. Nuotalle tämänkertainen kilpailu oli järjestyksessään kolmas ja kilpailuelokuva kuvattiin Jyväskylässä. Nuotan ensimmäinen Uneton48-lyhytelokuva – Torni – kuvattiin Ryttylässä, ja toinen – Toivo – kuvattiin Lahdessa.

Uneton48-lyhytelokuvakilpailun ideana on, että tiimit ympäri suomea tekevät kukin oman lyhytelokuvansa. Aikaa elokuvan tekemiseen on yhteensä 48 tuntia eli kaksi vuorokautta. Tässä ajassa tiimien on tehtävä käsikirjoitus sekä kuvattava ja editoitava koko elokuva. Lisäksi tiimien kesken arvotaan elokuvagenrejä, ja yksityiskohtia, jotka täytyy sisällyttää elokuvaan. Palautuspisteitä elokuville on ympäri maata, joten elokuvan voi tehdä melkein missä päin Suomea tahansa. Palkintona on tuotteita, joista on hyötyä elokuvatyössä ja paljon julkisuutta. Tänä vuonna toiveikkaita kilpajoukkueita oli noin sataviisikymmentä.

Nuotta sai valita genrekseen joko westernin(lännenelokuva), tai sotaelokuvan. Elokuvan huippukohdassa jonkun piti alkaa tanssimaan tai laulamaan, ja elokuvaan piti sisällyttää tahra. Päähenkilön nimen piti olla Tesla, ja hänen piti olla peluri. Näiden kriteerien ohjeistamana, ja myös tiimin monikielisyyden (suomi/eesti/venäjä) huomioiden, ja sitä hyödyntäen porukka alkoi työstämään käsikirjoitusta. Tällä kertaa haluttiin tehdä hieman humoristisempi elokuva, koska edelliset nuotta.comin elokuvat ovat olleet vakavamman puoleisia.

11 hengen tiimi työskenteli tehokkaasti, ja aika saatiin hyvin käytettyä. Humoristinen sotaelokuva valmistui ajallaan, ja työtä tehtiin antaumuksella ja ilolla. Osa kuvauksista tehtiin yöllä. Tiimi majoittautui paikallisen perheen luona. Työn tuloksena saatiin aikaiseksi humoristinen sotaelokuva ”Presidenttikupla”.

Pääroolia näytelleelle Lassi Peltomaalle kokemus oli välillä raskas mutta kokemisen arvoinen.
”Edellisellä kerralla oli levottomampi ja isompi tiimi ja isot seurakunnan tilatki kävivät paikoin liian pieniksi,” Lassi muistelee.
Mieleen Lassille jäi juoksu kylmässä ulkoilmassa, Jumalan varjelus ja Veäjän jääkiekkomestaruus.

460x60v1

Ryhmän vetäjä, Tommi Hakkari pitää tämänkertaista elokuvaa aiempaa määrätietoisempana, ja ytimekkäämpänä.
”Kyllä sen huomaa, että kun tekee useampia elokuvia, niin rutiini kasvaa, ja oppii tietämään mitä haluaa” miettii Tommi.

Voit katsoa lisää kuvia kuvauksista: https://picasaweb.google.com/100697243663764708330/NuottaUneton482012#

Elokuva on kuvattu 2012 toukokuussa Uneton48-kilpailutyönä.

Katso leffa!

468x60v2