Palvelemista parhaillaan – musiikki on Jumalan lahjaa


Tekstit Roosa Ilomäki Kuvat: Roosa Ilomäki ja Vanamon promokuva

 

Kallio ja Vanamo ovat kaksi Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin olevaa bändiporukkaa, jotka palvelevat Jumalaa lahjoillaan. Molemmilla bändeillä on ensi vuonna muutosta ilmassa!

Vanamo on Seinäjoelta lähtöisin oleva yhtye, joka koostuu kahdesta veljesparista. Se on perustettu vuonna 2012. Vanamon ensimmäinen pitkäsoitto Kun tulet takaisin ilmestyi 2014, ja uutta musiikkia on tiedossa ensi vuonna. Tänä vuonna yhtye on tuottanut uutta levyä, ja se jatkuu vielä ensi vuoden puolella. Yhtyeen jäsenet kuvaavat musiikkiaan skandinaaviseksi ja haikeaksi kitarapopiksi. Vanamossa yhdistyy lofoottien jylhyys ja slaavilainen mielenmaisema. Vanamon musiikki on raikasta ja mukavaa kuunneltavaa.
Joulun sanoma ei saa unohtua

Vanamon jäsenet viettävät joulua perheidensä kesken, eli myös Vanamon kesken, sillä sehän koostuu veljeksistä. Joulun todellinen sanoma on yhtyeelle tärkeä. Nykyään se  jää helposti kaupallisen sekamelskan alle.

– Muistetaan kaikki, että Jeesus syntyi viattomana maailmaan ja kuoli viattomana, jotta me pääsisimme taivaaseen. Jeesus on se maailman lahja, joka on Jumalalta meille. Joulun tärkeän sanoman lisäksi ruoka on iso osa joulua, varmasti kaikilla meillä, yhtye kertoo.

 “Me ihmiset nykyään tuijotamme liian usein omaa napaamme kun muut ympärillä tarvitsisi meitä.”

Palveleminen on tärkeää

Yhtye on sitä mieltä, että palvelemisen täydellinen esimerkki on Jeesus itse. Jeesus palveli ja rakasti silloin kun muut olivat itsekkäitä. Me ihmiset nykyään tuijotamme liian usein omaa napaamme kun muut ympärillä tarvitsisi meitä. Toisten palveleminen on haaste näin itsekeskeisen maailman keskellä mutta tärkeää. Vanamo on yksi palvelemisen muoto – musiikkia suurella sanomalla ja suurella sydämellä.

Vanamo
Petri Aittoniemi, laulu/kitara
Reijo Shemeikka, rummut
Jyri Aittoniemi, basso/taustalaulu
Anssi Shemeikka, kitara

Mitä tulee mieleen?
glögi : joulu
Kristus : pelastaja
pakkanen : “viimeistään eläkkeellä etelään talveksi”

Kallio

Kallio on Kokkolasta lähtöisin oleva bändi, jossa tällä hetkellä on kolme vakituista jäsentä: Seidi, Neea ja Olli. Bändi syntyi tyttötriosta, kun Seidi antoi tekemänsä biisin Neealle, joka puolestaan kokeili tehdä siihen kitarasooloa. Oman riparinsa jälkeen Seidi innostui tekemään biisejä, joilla olisi jokin merkitys. Yksi keikka soitettiin tyttöporukalla, jonka jälkeen Olli tuli kuvioihin. Tämä vuosi on ollut bändillä hiljainen, sillä he ovat pitäneet taukoa muun muassa ylioppilaskirjoitusten takia. Bändillä on vahvasti muutosta ilmassa,kun jäseniä vaihtuu ja uutta musiikkia on tekeillä.Valossa valtakunnan -albumia voit kuunnella ilmaiseksi soundcloudista

gospel2x_kallio

Mitä palveleminen on?

Palveleminen on Jumalan valtakunnan työtä. Kallio levittää ilosanomaa soittamalla, ja palvelee näin Jumalaa. Bändi korostaa, että  on myös tärkeää palvella toinen toistaan. Jokaisella on jokin taito, kuinka voi tuoda oman panoksensa seurakuntaan.

– Kukaan ei alkuun uskonut meihin, vaan suunnilleen nauroivat. Kaikille meille on oma paikka palvella. Omia lahjoja tulee käyttää ja tämä on meidän tapa, Seidi kertoo.

Bändillä on haaveissa ensi vuonna tuoda julki uutta musiikkia, josta on tulossa kovaa settiä. Bändi on kehittynyt ja kokeillut rohkeasti jotain uutta, mitä jäämme varmasti innolla odottamaan. Ensi vuoden Kallio keikkailee ja äänittää uutta tuotantoa.

“Omia lahjoja tulee käyttää, ja tämä on meidän tapa.”

Bändin terveisiä ja ajatuksia joulusta

Bändi on yksimielisesti sitä mieltä, että heillä on hyvä yhteishenki, ja he ovat aina tulleet toistensa kanssa toimeen. Vaikka keikka ei olisikaan mennyt omasta mielestä hyvin, kokonaisuutena keikkareissut ovat aina hyviä. Bändi haluaa kertoa terveisiään, että ovat instagramissa nimellä Kalliogospel. Bändin tavaramerkki ovat donitsit, joita oli myös haastatellessa kahvipöydässä. Bändi viettää lähestyvää joulua perheidensä kanssa, käyvät kirkossa ja syövät hyviä ruokia. Muistetaan kaikki joulun todellinen merkitys, joka liian monesti hukkuu kaupallisen hömpötyksen alle.

Kallio
Seidi Koivusalo – Laulu
Neea Laihorinne – Kitara & taustalaulu
Emma Hietamäki – Basso, viulu & taustalaulu
Olli Vuoti – Rummut
Keikkasynistina toimii tällä hetkellä Johannes Häkämies.
Kari Koivusalo toimii bändin miksaajana, roudarina, valomiehenä ja välillä kuskina.

Mitä tulee mieleen?
Glögi – joulu, hyi, täydellisyys, lämpö
Kristus – risti, Vapahtaja, Pelastaja
Pakkanen – kylmä, lumihanki, hyi, rikkinäinen auto