KD Nuoret peräävät päättäjiltä malttia Palestiina-kysymyksessä

KD Nuoret peräävät päättäjiltä malttia Palestiina-kysymyksessä

Ensi viikolla alkavassa YK:n 66. yleiskokouksessa mahdollisesti käsitellään palestiinalaisvaltion tunnustamista. KD Nuorten mielestä Suomen olisi noudatettava äärimmäistä varovaisuutta kannassaan ja toimissaan Palestiinan valtion yksipuoliseen itsenäisyysjulistukseen liittyen.

KD Nuoret uskoo, että äänestäminen palestiinalaisvaltion perustamisen puolesta vaarantaisi pitkäjänteisen puolueettomuuden, jonka Suomi on saavuttanut Lähi-idässä muun maussa YK-operaatioiden kautta.

– Luottamusta on vaikea rakentaa, mutta se on helppo menettää, tietää itsekin rauhanturvaajana YK-mandaatilla palvellut KD Nuorten puheenjohtaja Aki Ruotsala.

KD Nuoret uskoo, että yksipuoliset itsenäisyysjulistukset hämmentäisivät jo ennestään herkkää poliittista tilannetta Lähi-idässä ja arabimaailmassa. On epärealistista olettaa, että yhdessä yössä siirryttäisiin rauhan kauden Lähi-itään. Rauhan saavuttaminen on parhaimmillaankin pitkä prosessi, joka kestää vuosikymmeniä ja se vaatii poliittista tahtoa.

– KD Nuorten intressinä on nimenomaan tukea osapuolten palaamista neuvottelupöytään. Tällöin asiat voidaan sopia osapuolten kesken, eikä politisoida vaikeaa ja monien ristiriitojen sävyttämää konfliktia tavalla, jolla se on nyt otettu esille yksipuolisen palestiinalaisen valtion tunnustamisen nimissä, Ruotsala sanoo.

– Nyt kun taloudellinen kriisi kolkuttaa ovella, ei kannattaisi tämän päälle vielä hämmentää ennestään epävakaata Lähi-itää. Seurauksista kärsivät tavalliset ihmiset, niin israelilaiset kuin palestiinalaisetkin. KD Nuoret vetoaa päättäjiin, että Suomi ei mahdollisessa äänestyksessä kannattaisi palestiinalaisvaltion yksipuolista tunnustamista.

Lähde: KD Nuoret