MNF2011: Skillet ja Rock`n roll mission

MNF2011: Skillet ja Rock`n roll mission

Nuotan virolaisen sisarlehden Plussin toimittaja Anette Palmik pääsi haastattelemaan koko Skillet-bändiä lauantaina järjestetyssä pressitilaisuudessa.

15 vuotta kristillistä rockmusiikkia tehnyt Skillet esiintyi ensi kerran Suomessa Maata näkyvissä-festareilla. Festareilla järjestetyssä pressitilaisuudessa kysyttiin bändin historiasta, uskosta ja Jumalan rakkaudesta. Pressitilaisuudessa bändistä hehkui into Suomen keikkaa ja heidän työtään kohtaan.

Skilletin laulaja-kitaristi John Cooper kokee heidän tekevän lähetystyötä. ”Rock’n roll mission” on lause, joka tiivistää John Cooperin mukaan heidän työnsä. Erityisesti John kokee heidän tekevän lähetystyötä, kun he soittavat Amerikan ulkopuolella. John lisää kuitenkin, että toki myös Amerikassa soitetut keikat ovat lähetystyötä. – Tämä on tärkeää. On paljon nuoria, jotka eivät ole kiinnostuneita Jumalasta tai kirkosta. He kuuntelevat meidän musiikkiamme, tulevat keikoille ja kuulevat viestimme. Kuulemme ihmeellisiä tarinoita
ihmisistä, jotka ovat antaneet elämänsä Jumalalle meidän musiikkimme kautta. Tarinat ovat niin hulluja, että uskoontulon takana voi olla vain Pyhä Henki. Tiedän, että Jumala on tämän työn takana, kertoo John.

Kristillinen musiikki vaikutti Johniin paljon hänen kasvaessaan. – Se vaikutti elämääni paljon, toi minua lähemmäs Jumalaa ja opin paljon Jumalasta kristillisen musiikin kautta. Päätin, että jos saisin mahdollisuuden tehdä musiikkia, tekisin sitä Hänelle. Pyrkisin musiikin kautta tuomaan ihmisiä lähemmäs Jumalaa, kuvailee John bändin historiasta ja tehtävästä. Skillet on nauttinut näistä 15 vuodesta musiikkia tehdessään ja Jumalan rakkaus on saanut näkyä heidän elämässään ja työssään. – On ihmeellistä miten
Jumala on suojellut meitä ja perheitämme. Et aina näe kaikkea tai syitä siihen miksi jotain tapahtuu, mutta sinun täytyy luottaa siihen, että Hän huolehtii, kertoo Johnin vaimo Korey Cooper, joka toimii kitaristina ja taustalaulajana bändissä.

Pressitilaisuudessa pyydettiin myös Johnia kertomaan yksi asia, minkä heidän lapsensa ovat opettaneet Jumalasta. Tähän kysymykseen John vastasi kertomalla heidän 9-vuotiaasta tyttärestään, joka on uskollinen rukoilija. – Ihmeellisiä asioita on tapahtunut. Pariskunnat, jotka eivät ole voineet saada lapsia, ovat saaneet lapsia tyttäreni rukoiltua asian puolesta. Hän rukoilee jatkuvasti ja on asioita, joiden puolesta hän on rukoillut vuosia. Se haastaa minua, tyttäreni on uskollisempi kuin minä, kertoo John.

Skillet lupasi pressitilaisuudessa seuraavasti: ”Rock your face off”. Lause ei kuulemma tarkoita mitään, mutta todennäköisesti lause toteutui illan uskomattoman keikan aikana.