Operaatio Joulun Lapsi välittää iloa ja sanomaa vähävaraisille ja itselle


Operaatio Joulun Lapsi on tavoittanut 24 vuoden aikana 143 miljoonaa vähävaraista lasta. Kuukauden haasteessa sain olla suuressa mukana kokoamalla hyödyllisiä tavaroita pakettiin.

Teksti ja kuva Aapo Anttoora

Kuukauden haasteeksi minulle valikoitui Joulun Lapsi -paketin tekeminen. Operaatio Joulun Lapsi on kansainvälinen Samaritan’s Purse -järjestön vuodesta 1993 lähtien johtama projekti, jonka avulla tavoitetaan maailman vähävaraisimpia lapsia. Suomessa operaatioon ollut osa Patmos Lähetyssäätiön Lastenavun työtä. Suomalaisten lahjat lähetetään Romaniaan ja Moldovaan.

”Projekti tuntuu innostavalta ja tärkeältä, sillä hankkimalla paketin voin olla levittämässä joulun sanomaa.”

Operaation tarkoituksena on osoittaa rakkautta konkreettisella tavalla köyhimmille lapsille ja seurakuntien kanssa kertoa ilosanomaa Jeesuksesta. Projekti tuntuu innostavalta ja tärkeältä – hankkimalla paketin voin olla levittämässä joulun sanomaa heille, joilla on lähtökohtaisesti paljon vähemmän. Lahjan antamisesta saa myös hyvän mielen. Projektiin liittyy myös rukoileminen, joten on hienoa olla siunaamassa vähävaraisia lapsia.

Lahja vilkkaalle pojalle

Joulun lapsi -pakettiin laitetaan tietyt tavarat, kuten pipo, villasukat, ohut paita, piirrustusvihko, kyniä ja lelu. Oli siis helppo laatia hankintalista. Opiskelijana minulta ei löytynyt sopivia ja uusia tavaroita lapselle. Lisäksi en ymmärrä sukankudonnan saloja, joten ajattelin lähteä etsimään tarpeita kaupasta.

Ensin täytyi päättää, aionko lahjan hankkia tytölle vai pojalle ja minkä ikäiselle lapselle. Ikäryhmiä olivat 2– 4-, 5–9- ja 10–14 -vuotiaat. Päädyin noin 8-vuotiaaseen poikaan, sillä tuon ikäiset ovat usein vilkkaita ja voin samaistua heihin. Olisi mukava ilahduttaa poikaa ja siten kertoa, että hän on tärkeä.

Erään opiskelupäivän jälkeen suuntasinkin markettiin etsimään tavaroita. Hieno juttu oli, että hyödyllisiä tavaroita oli mukavasti lahjan saajalle Romaniassa tai Moldovassa.

Joulun lämpöä laatikkoon

Ostoskoriini löysin nopeasti helpot tavarat, palasaippuan sekä hammas- ja hiusharjan. Valitsin pojalle vihon, jonka kannessa on Christiano Ronaldo sekä värikkään penaalin. Vaatteiden valinnassa kiinnitin huomiota eritoten mukavuuteen ja lämpöön.

”Päädyinkin valitsemaan sympaattisen, ääntelehtivän poropehmolelun.”

Sopivaksi leluksi mietin pikkuautoa, mutta päädyinkin sympaattiseen, ääntelehtivään poropehmoleluun. Poika voi sitten arvailla, mikä eläin se mahtaakaan olla.

”Haaste laittoi miettimään, että nuokin lapset ovat veljiämme ja sisariamme.”

Seuraavana päivänä vein tavarat kristilliseen kirjakauppaan Tampereella. Minulla ei ollut projektin omaa laatikkoa, mutta se ei haitannut. Haaste laittoi miettimään, että nuokin lapset ovat veljiämme ja sisariamme. Lahjan avulla voi viestiä lähimmäisenrakkautta jopa tuntemattomille – erityisesti näin joulun alla, kun saamme muistaa Jumalan lahjaa meille jokaiselle, Vapahtajamme syntymää.

Nimi: Aapo Anttoora
Ikä: 22
Kotiseurakunta: Tampereen Luther-talo, Sley
Lempiraamatunkohta: Joh. 14:2-3
Uskova esikuva: Daavid