Oottekste valmiina?  


Yli 7000 katselukertaa Youtubessa ja Spotify:ssa reilu 100 000  striimauksia kerännyt Valmiina-biisi on MC Ogen ja hänen veljensä käsialaa.

Teksti Joakim Keuru | Kuva Sakari Ryöskö    

 

Vuonna 2011 Juhannuskonferenssissa Pastorit-yhtye veti lyhyen keikan, mutta olin keikan alusta asti menossa mukana. Kiinnostuin saman tien ja keikan alussa menin jo lavan eteen muiden mukaan pomppimaan. Keikan jälkeen kävin ostamassa heidän levynsä ja menin kuuntelemaan sitä autoon vielä yksin.

Heidän musiikissaan iski koviten se meininki, mikä heillä oli keikalla. Tuon tapahtuman jälkeen muutama vuosi eteenpäin syntyi mun eka biisi, minkä tein yhdellä leirillä puoliksi vitsillä. Jonkun ajan päästä aloitin tekemään ja esittämään jotain rap-biisien pätkiä, joita sitten esitin seurakunnan varkkari-illoissa.

Pätkistä alkoi ennen pitkää syntyä kokonaisia biisejä. Biisejä en tee itse, vaan veljeni Onni on toiminut biisien tuottajana.  

Otin yhteyttä tapahtuman järjestäjään ja kerroin, että pystyisin täyttämään tyhjän slotin. He tykkäsivät rohkeudestani ja pääsin lavalle.

Keikkaa pukkaa

Ensimmäisen kunnollisen keikkani vedin vuosi sitten Vappu Live- tapahtumassa Lappeenrannan satamatorilla. Sää oli kyllä huono, mutta porukkaa oli ilmaantunut kuitenkin paikalle ainakin 150 henkeä. Mikaveli oli pääesiintyjä ja lämppäävä artisti oli peruuttanut tulonsa, joten lämppärin paikka oli silloin vapaana.

Otin yhteyttä tapahtuman järjestäjään ja kerroin, että pystyisin täyttämään tyhjän slotin. He tykkäsivät rohkeudestani ja pääsin lavalle. Tänä vuonna olin uudestaan heittämässä keikkaa kyseisessä tapahtumassa. Yleisön määrä oli lähes viisinkertaistunut, sillä paikalla oli reilu 500 henkilöä. Lisäksi kyseisessä tapahtumassa tänä vuonna olin vuorostaan Roisi Ronin lämppärinä.

Oman keikkasetin pituuskin oli melkein puoli tuntia, eli biisejä oli syntynyt paljon lisää matkan varrella. Positiivista kasvua oli selkeästi tapahtunut.

Herra johdattaa askeleet

Uutta kuunneltavaa on tulossa kesän aikana lisää. Uusi single kantaa nimeä Vuoria. Uusi materiaali tulee olemaan myös musiikillisesti jotain uutta. Tyylini ei ole pelkästään rap-musiikki.

Uudessa materiaalissa on kuultavissa akustisia soittimia, hempeitä sävyjä sekä laulua. Tavoitteena ja unelmana musiikin tekemisen suhteen on lähinnä se, että yksinkertaisesti pysyisin Jumalan johdatuksessa ja etten nostaisi itseäni mihinkään korkealle jalustalle. Tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu keikkailu, lukion suorittaminen loppuun ja sen jälkeen ehkä jossain kristillisessä opistossa opiskelu.

En osaa vielä sanoa, mikä olisi paras paikka lähteä opiskelemaan musiikkia. Lähetystyö kuitenkin on aina kiinnostanut minua ja siitä johtuen näkisin itseni ehkä tulevaisuudessa myös ulkomailla. Luotan kuitenkin, että Jumala on tuonut mut tähän asti ja Hän tulee johtamaan mun askeleet myös tästä eteenpäin.

Nimi: Oiva Lappalainen
Ikä: 18
Koulu: Lukion 3. vuosi
Mooses vai Daavid: Daavid