”Oot väärässä!”


Olen varma. Olen oikeassa. Kaikki muut, joilla on poikkeava mielipide, ovat sokeita ja hölmöjä. Erityisesti heille haluan kirjoittaa. Jotta he huomaisivat olevansa väärässä ja etenkin sen, että minä olen oikeassa.

Susanna Hulkko | Kuva Susanna Hulkon albumi
Minua ärsyttävät järjettömästi ihmiset, jotka ovat aina oikeassa ja joka ikinen kerta tyrkyttämässä omia mielipiteitään muille. He ovat niitä, jotka luentosalin takaa huutelevat kärkeviä kommentteja, jotka eivät millään tavalla rakenna keskustelua mutta korostavat omaa fiksuuttaan ja tekevät selväksi vastapuolen tyhmyyden. Näillä ihmisillä ei ole minkäänlaista yritystä ymmärtää toisen argumentteja tai näkemystä. Heidän sielunruokaansa tuntuvat olevan veriset väittelyt ja voitto toisen tunteiden kustannuksella.
Kaikista noloimpia ovat sellaiset konservatiiviset kristityt, jotka sosiaalisessa mediassa paukuttavat erittäin oikeita mielipiteitään. Ja joko julkisesti solvaavat liberaaleja tai sitten omassa pienessä haisevassa oikeassa olevien ringissään kauhistelevat muiden vääriä mielipiteitä ja paistattelevat välkkyjen mielipiteidensä hehkussa. Olen päässyt joskus mukaan tähän rinkiin ja onhan se mieltä ylentänyt olla oikeassa olevien ja niiden fiksujen puolella. Kunnes en ollut enää samaa mieltä muiden kanssa.

”Jos siis on jotakin kehotusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta ja Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta, tehkää minun iloni täydelliseksi, niin että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus ja olette sopuisat ja yksimileiset” Fil. 2:1-2

Miten on mahdollista, että itseään kristityiksi kutsuvat ihmiset voivat niin sokeasti ohittaa muiden ihmisten aidon ja reilun ja ystävällisen kohtaamisen? Miten oikeassa olemisesta on tullut niin tärkeää, että ei enää nähdä ja kuulla toista ihmistä? Luulevatko he tosissaan voivansa selittää Jumalan ja elämän salaisuuden? Entä jos edessäsi istuva ja väärässä oleva ihminen kaipaisikin vain ystävällistä hymyä, rohkaisevia sanoja ja ymmärtämistä?

Onneksi itse en ole moiseen oikeassa olemiseen koskaan syyllistynyt…