Pääkirjoitus: Jäänkö yksin?

Pääkirjoitus: Jäänkö yksin?

Ajatus ulkopuolelle jäämisestä pelottaa. Mikä olisi sen kauheampaa kuin jäädä yksin? Ei ihme, että moni kauhu- ja jännityselokuva ammentaa sisältönsä juuri tästä tematiikasta: mitä pahaa tapahtuukaan, kun muut lähtevät.

Vaikka jääkaapista ei hyökkäisi Alien tai nurkan takana vaanisi
sarjamurhaaja, moni stressaa, miten selvitä sosiaalisesta viidakosta hengissä. Mitä jos en löydäkään ystäviä uudelta paikkakunnalta? Entä jos olen ainoa uskova koulussani
tai minut heivataan pois kaveripiiristäni, kun kerron olevani uskossa? Mitä jos en ikinä kohtaakaan unelmieni prinsessaa ja jään ikuiseksi sinkuksi?

Yksinäisyys ei ole vain ihmisten puuttumista elämästä. Kaverit ympärillä ja mukava tekeminen eivät riitä, jos oma sisin ei tule
kohdatuksi: kukaan ei oikeasti ole kiinnostunut minusta ja siitä, mitä minulle kuuluu.

Monet Raamatun ihmisistä joutuivat kokemaan syvää yksinäisyyttä. Eliasta tuntui siltä, että hän oli viimeinen uskova maanpäällä. Kaikki muut profeetat oli surmattu ja hänkin pakeni henkensä edestä (1.Kun. 18).

Paavali tuli ystäviensä hylkäämäksi, kun hän ensimmäistä kertaa puolustautui oikeudessa. Kukaan uskovista ei tullut hänen
avukseen (2.Tim. 4:16).

Paavali ja Elia eivät kuitenkaan olleet yksin. Kaiken epätoivon
keskellä kaikkivaltias Jumala oli lupaustensa mukaisesti heidän vierellään.

Saman huikean lupauksen Jeesusta antoi myös meille ennen taivaaseen astumistaan: ”Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti!” Matt.28:20.

Sinä et siis ole yksin, vaikka olisit ainoa uskova koulussasi tai et vielä olisi löytänyt ystäviä uudelta paikkakunnalta. Voit olla varma siitä, että Jeesus on joka hetki kanssasi. Hän ei sinua jätä, sillä hän jos kuka tietää, mitä hylätyksi tuleminen on.

Vain Jeesus on joutunut kohtaamaan täydellisen yksinäisyyden. Hän ei tullut ainoastaan ystäviensä hylkäämäksi, kun hänet vangittiin ja vietiin ristiinnaulittavaksi. Ristillä Jeesus tuli Jumalan hylkäämäksi. Hän kohtasi Jumalan vihan syntiä kohtaan, jotta sinun ja minun ei tarvitsisi kohdata sitä.

Jeesuksen ansiosta meillä on kaikkein tärkein yhteys kunnossa.

Jumala suunnitteli meidät elämään yhteydessä itseensä ja toisiin ihmisiin. Tarvitsemme uskovia ystäviä pysyäksemme oikeassa suunnassa. Jos omalta paikkakunnaltasi ei löydy muita uskovia nuoria, hakeudu aikuisten uskovien seuraan tai hyppää bussiin ja lähde naapurikaupungin nuorteniltaan tai leirille.

Kysymys ei pelkästään ole, kuka on sinun ystäväsi, vaan kenelle sinä voisit olla ystävä.