Nuotta.com päätoimittaja: Tätä mä teen työkseni

Nuotta.com päätoimittaja: Tätä mä teen työkseni

Multa kysytään aika usein, että mitä teen työkseni. Vastaan usein jotain, että “kristilistä mediatyötä nuorten parissa”. No tällä kertaa mä kerron hieman tarkemmin. Olen Nuotta.comin päätoimittaja ja minulla on ollut etuoikeus tehdä työkseni kristillistä mediaa jo 12 vuotta. Vastaan nykyisin erityisesti Nuotan sähköisen median palveluista. Usein olen kokenut, että työni on arvostettua ja mielekästä. Saan tehdä työkseni mediaa, jonka tarkoitus on kertoa sanoin ja kuvin Golgatan ristillä meidän puolestamme kuolleesta Vapahtajasta Jeesuksesta. Työni sisältö on siis evankeliumin julistaminen sähköisen median keinoin. En itse keksi mitään parempaa!

Entä tiimi? Teen työtä lähes 50 nuoren vapaaehtoisen kanssa eri puolilta Suomea. Useat heistä ovat 15-25 -vuotiaita kristittyjä. Suomalaisten lisäksi työyhteyteeni kuuluvat reilu kymmenen nuoren tiimi Virossa ja hieman pienempi tiimi Pietarissa, Venäjällä. Kaikkia Nuottalaisia yhdistää halu laittaa Jeesuksen lähetyskäsky käytäntöön. Osa vapaaehtoisista on ollut jo vuosia mukana, kuten Martti, Saara, Hannu, Saija, Mikael ja Lassi. Tässä seurassa on vaikea olla innostumatta itsekin!

Entä muut vastuunkantajat? Nuotta.comin takana ovat luotettavat ja herätysliikkeet Sley, Sekl ja Opko. Jo vuosia olen saanut tehdä työtä Juha Heinosen, Tea Ikosen, Mika Falkin, Martti Haverisen, Pekka Jauhiaisen ja monen muun kanssa. Yhdessä olemme rukoilleet, kyselleet tutkineet ja pohtineet, mihin suuntaan Herra haluat viedä Nuotta-mediaa. Näin ammattitaitoisessa joukossa oppii koko ajan uutta!

Entäs työnantaja sitten? Joustavat työajat ja mahdollisuus etätyöhön mahdollistavat työntekoni ja perheeni etujen yhteensovittamisen. Joustamaton ja kankea työ olisi mahdoton yhtälö lasten sairauskierreaikoina. Lisäksi minulla on ollut mahdollisuus kehittää työtäni eteenpäin ja työnkuvanikin on muokkaantunut moneen kertaan vuosien varrella. Joustavuuden takia olen itsekin halunnut venyä ja antaa parastani!

No mitä sä siis oikeasti teet? Työpäiväni muodostuu pitkälti tietokoneen äärellä. Ohjaan päivittäistä Nuotta.com uutistuotantoa postaustiimin kanssa, kehitän Nuotta -lehteä ja Nuotta-taajuus radiokanavaa, suunnittelen uusia medialeirejä yhdessä virolaisten ja venäläisten kollegoideni kanssa sekä haastan ihmisiä mukaan uusimman lyhytelokuvamme kuvauksiin. Nuotalla on monia elintärkeitä harjoittelijoita, joiden kanssa vietän aikaa ja ohjaan tehtävissä. Istun toki myös kokouksissa. Oma tärkeä osansa ovat myös tapahtumat, joissa verkostoidun eri kristillisen toimijoiden kanssa. Kliseisesti voisi sanoa, että jokainen päivä on erilainen. 

Mitä sä haluat tällä kaikella sanoa? Kaipaan kristilliseen julistukseen sitä samaa paloa silmissä ja äänessä, joka monilla on, kun he kertovat onnistumistaan uuden harrastuksen parissa. Tai sitä iloa, jolla uutta autoa tai kotia esitellään vieraille. Aito innostus asiasta kuin asiasta välittyy ihmisille. Mieti omaa asennettasi ja paikkaasi lähetystyössä. Oletko todistaja, esirukoilija, käytännön ihminen vai tukija? Me Nuotassa tarvitsemme paljon esirukoilijoita työllemme sekä taloudellisia tukijoita, jotta työmme on mahdollista. Jos tämä on sinun paikkasi vieraile osoitteessa Nuotta.com/kummi ja liity Nuotta-työn tukijaksi. Yhdessä saamme paljon aikaan, mutta ilman Jumalaa emme saa aikaan mitään.

Tommi Hakkari
Nuotta.com päätoimittaja

Kolumni on julkaistu Sanansaattaja -lehdessä 17.4.2014.