Nuotta teki ystävyysvierailun Joensuun Vapaaseurakuntaan

Nuotta teki ystävyysvierailun Joensuun Vapaaseurakuntaan

Nuotta-nuortenmedia vieraili viime perjantaina Joensuussa paikallisen Vapaaseurakunnan vieraana jakamassa Nuotan materiaalia sekä puhumassa nuorille Tosi rakkaus odottaa -teemasta sekä sukupuolirooleista. Vierailu on osa Nuotan seurakuntavierailujen sarjaa, jossa vieraillaan eri seurakunnissa tukemassa nuoria seurakunnan toiveiden mukaisesti.

Ennen vierailun alkua oli seurakuntasalin ovien luokse pinottu muun muassa Nuotta-lehtiä ja Kissa pöydälle -DVD:itä, sekä tilaisuuden luonteen mukaisesti Tosi rakkaus odottaa -vihkoja. Ensimmäinen puheosuus käsittelikin seksuaalisuutta ja seksiä Raamatun näkökulmasta ja kannusti säästämään seksin avioliittoon.

– Luoja tuntee kuitenkin Luotunsa parhaiten, ja näin Hänen ohjeensa tähänkin aiheeseen ovat varmasti parhaat elämämme kannalta, kommentoi Tosi rakkaus odottaa -teemasta tilaisuudessa puhunut Tuomo Talja.

Tuomon jälkeen vuoroon astui Mikael Elmolhoda, joka käsitteli yleisellä tasolla Jumalan luomia sukupuolirooleja sekä omassa sukupuolessa vahvistumista.

– Nyky-yhteiskunta sukupuolineutraaliutta ajaessaan tekee mittaamatonta vahinkoa lasten ja nuorten sukupuoli-identiteetille, mutta Raamatun tutkimisen ja yhteisen rukouksen kautta voimma paikata toistemme haavoja. Työnäky on yksinkertainen: tukea ja rohkaista tyttöjä kasvamaan naisiksi ja poikia miehiksi, hän totesi.

Opetusten jälkeen salissa toteutettiin yhteinen esirukous, jossa yhdessä kaikki salin miehet rukoilivat kaikkien naisten puolesta, minkä jälkeen naiset rukoilivat miesten puolesta. Rukouksessa siunattiin toista vahvistumaan omassa sukupuoliroolissaan sekä pyydettiin anteeksi oman sukupuolen toiselle sukupuolelle kohdistamaa kaltoinkohtelua.

– Jälkikäteen tuli nuoret kiittelemään, että olipa upeaa ja vapauttavaa rukoilla tällä tavalla, Tuomo iloitsi.

Vierailut vahvistavat palvelunäkyä

Vierailu oli ensimmäinen, jonka Nuotta toteutti vapaiden suuntien seurakuntaan. Aiemmat vierailukohteet ovat olleet luterilaisia, sillä Nuotta on tunnustuksellinen luterilainen media.

– Tällä yhteistyöllä Nuotta haluaa luoda positiivisia yhteistyökuvioita kaikkien eri seurakuntien kanssa niissä puitteissa, kuin se on oman perinteen pohjalta mahdollista. Yhteistyötä pitää tehdä, koska Suomi on niin pieni maa ja täällä on niin vähän kristittyjä, että meillä ei ole varaa jämähtää omiin piireihin, kommentoi Nuotan toimituspäällikkö Tommi Hakkari.

– Mediatyö on myös oivallinen tapa tehdä yhteistyötä, teemmehän yhteistyötä myös yhteiskristillisten Radio Dein ja TV7:n kanssa, hän jatkoi.

Aiemmin Nuotta on toteuttanut seurakuntavierailun muun muassa Lahdessa, Noormarkussa, Kankaanpäässä ja Laukaassa.

 

Katso Tuomo Taljan opetus Tosi rakkaus odottaa -teemasta
Katso Mikael Elmolhodan opetus miehen ja naisen sukupuolirooleista

Muistathan jakaa Facebookissa!