Nuotta 9-10/2015: Gospel x 2: Ville Rossi

Nuotta 9-10/2015: Gospel x 2: Ville Rossi

28-vuotias Ville Rossi on helsinkiläinen nuorisopastori ja räppäri. Musiikki on Rossille hyvä tapa ilmaista asioita ja luontevin tapa tehdä musiikkia on räppi.

– Räpissä se juttu on runollisuus ja rytmi. Asiat voi sanoa siististi. Koen, että minulle on annettu lahjoja ja unelmia, joita haluan käyttää ja toteuttaa elämässäni.

Kun ajattelee positiivisesti, syntyy Rossin mukaan positiivisia biisejä. Omat arvot ja ajatukset välittyvät biisien kautta, uskon synnyttämää iloa halutaan kertoa muillekin.

Nuoret kulkevat massan mukana

Rossilla on nuorisotyön ja ikänsä kautta läheinen näkökulma nuorten elämään.

– Massa kiehtoo nuoria ihmisiä. Nuorilla on aina oltava se ”oma juttu” ja kun se löytyy, ilmiö leviää massan mukana nopeasti.

– Elämme ilmiöiden aikaa. Nuoriso muuttuu jatkuvasti ja musiikkikin on jatkuvassa muutoksessa. Ilmiöt vaihtuvat tiuhaan tahtiin, tällä hetkellä räppi on pinnalla.

Räppiskene pinnallisempaa kuin metalli

Vaikka Rossi itse on räppäri, hänen mielestään suomiräpissä on epäkohtia.

– Tämän päivän sekulaariräppi ei sano oikein mitään. Jos biisi on mukavan kuuloinen, sanoihin ei laiteta niinkään merkitystä. Yksi syy räpin suosioon voi olla, että räppibiisejä on niin helppo kuunnella.
– Maailma on pinnallistunut. Nykyään musiikissa on tärkeää ympärillä oleva konsepti: visuaalisuus, markkinointi, ynnä muu. Ulkoinen ilme on usein sisältöä tärkeämpää. Räppiin kuuluu näyttävyys, ehkä siksi se on suosittua.

Teksti: Markus Tienhaara
Kuva: Ada Ylönen

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa tästä uudistunut Nuotta kätevästi itsellesi tai lahjaksi!