Nuotta 7/2015: Gospel x 2: Eliel

Nuotta 7/2015: Gospel x 2: Eliel

Tämän vuoden Nuorten kesässä esiintyy lauantaina 1.8. kaksi seinäjokista yhtyettä, ylistysbändi Newland ja poprockia soittava Eliel. 

Neljä pitkään yhdessä soittanutta kaverusta muodostaa bändin nimeltä Eliel. Yhtyeen musiikkityyli on saatu lopulta määriteltyä poprockiksi indie- ja discovaikutteilla. Vaikka sanoma ei välttämättä aina tule aivan suoraan esiin, niin bändin jäsenten usko on koko ajan taustavaikuttajana.

– Jos on uskossa, niin haluaa tietysti tuoda vakaumustaan esille. Se on sitten vaikka biisin viimeisellä rivillä, mutta se on siellä, toteaa basisti-laulaja Heidi.

Jumalani on Jumala

Yksi bändin nimen merkityksistä on ”Jumalani on Jumala”.

– Meidän Jumala on oikeasti se oikea Jumala, muistuttaa Heidi.

Uskon näkyminen on Elielille luonnollinen asia. Yhtye toteuttaa lähetyskäskyä omalta osaltaan musiikillaan, jossa toivo on läsnä.

– Ei laiteta lamppua vakan alle, toteaa kitaristi-laulaja Niko.Yhtyeen juuret ovat tiukasti Jumalassa, ja myös identiteetti on rakentunut lujasti sille pohjalle.

– Usko on niin tiivis osa elämää, että en osaa erottaa sitä itsestäni. En miellä itseäni Heidiksi ilman uskoa, se on niin olennainen osa mun identiteettiä. Ja jos sä leikkaat identiteetistäsi palan pois, niin et sä ole kokonainen, lataa Heidi.

Inspiraatiopilveä odotellessa

Kappaleet syntyvät nykyisin pitkälti Nikon ja Heidin yhteistyönä sillä asenteella, että tehdään, eikä jäädä miettimään.

– Jos mielessä on joku idea, niin lähdetään tekemään biisiä siitä sillä ajatuksella. Ei jäädä odottamaan mitään valtavaa inspiraatiopilveä, jota ei kumminkaan tule, painottaa Heidi.

Elielillä ei ole vielä pitkän tähtäimen tulevaisuudensuunnitelmia. Kolme neljästä jäsenestä on ensi vuonna abiturientteja ja yksi valmistuu ammattikoulusta. Kun bändin jäsenet hajaantuvat kukin omaan suuntaansa, se osaltaan hankaloittaa treenaamista.

– Keikkaa vaan pitäisi tehdä enemmän ja ehkä siinä sivussa äänitellä, pohtii Heidi.

– Kaikki on mahdollista, jos haluaa uskoa siihen, mitä tekee ja satsaa oikeisiin juttuihin. Totta kai se on unelma, että pääsee isoille lavoille soittamaan, toteaa Niko.

– Yksi huippuhetki on nyt tulossa. Nuorten kesän keikka on tosi iso juttu. Se on mielettömän iso juttu ja tuli täysin yllätyksenä meille, kertoo Heidi.

Bändin terveiset lukijoille liittyvätkin tulevaan keikkaan.

– Tulkaa Nuorten kesään! Jos tykkäsitte kuunnella meitä, niin tulkaa ihmeessä sanomaan se. Tai olitte mitä mieltä vaan, tulkaa kertomaan silti. Palaute on aina hyväksi!

Teksti ja kuva: Anna Heinola

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se suoraan kotiin. Tilaa nyt Nuotta itsellesi tai kaverille kätevästi tilauspalvelusta!

Nuotta 7/2015: Gospel x 2: Newland