Nuotta 4/2015: Vainotun kirkon uutisia

Nuotta 4/2015: Vainotun kirkon uutisia

Kristityt pelokkaina Nemtsovin murhan jälkeen

Presidentti Putinin äänekkäänä kriitikkona tunnetun Boris Nemtsovin murha on aiheuttanut pelkoa Venäjän kristittyjen parissa. Uutisten mukaan monet mielenosoittajista, jotka marssivat murhan jälkeisenä viikonloppuna, uskovat, että hallitus oli Nemtsovin murhan takana. Valtion media yrittää vihjailla, että vakoojat yrittävät horjuttaa Venäjää. Mission Eurasian projektipäällikkö Wade Kusackin mukaan propaganda kohdistuu myös kristittyihin. – Uskonnolliset vähemmistöt, myös evankeliset kristityt, ovat yhä enemmän ja enemmän eristettyjä ja heitä syytetään Venäjän vaikeuksista. Heitä ei kutsuta ainoastaan fanaatikoiksi, vaan myös vakoojiksi.

marttyyrienaani.fi

Siepatut egyptiläiset kristityt surmattu

Libyassa joulu- ja tammikuussa siepatut 21 egyptiläistä koptikristittyä on mestattu. ISISille uskollisuutta vannova ryhmä on julkaissut jopa videon, jossa oransseihin haalareihin puettuja kopteja marssitetaan jonossa pitkin merenrantaa ja hetken päästä heidät kaikki mestataan.

marttyyrienaani.fi

Kristityt tuomittu sairaan puolesta rukoilemisesta

Laosissa viisi kristittyä on tuomittu kuoleman aiheuttamisesta ”ilman toimilupaa suoritetun sairaanhoidon johdosta”, kun he rukoilivat vuosia sairastaneen kristinuskoon kääntyneen puolesta, joka kuitenkin kuoli. Tuomioksi he saivat yhdeksän kuukautta vankeutta ja sakkoa sekä maksettavaksi korvausta henkisestä kärsimyksestä ja hautajaiskuluista perheelle.

marttyyrienaani.fi

Koonnut Henna Soininen

Paras tapa lukea Nuottaa on tilata se kotiin. Tilaa nyt Nuotta itsellesi tai ystävällesi kätevästi Nuotan tilauspalvelusta!