Nuotta 3/2014: Vainotun kirkon uutisia

Nuotta 3/2014: Vainotun kirkon uutisia

Pahimmat vainot Pohjois-Koreassa

Pohjois-Korea on ollut Open Doors -järjestön mukaan kristittyjä pahiten vainoava maa jo kahdentoista vuoden ajan. Maassa vallitseva johtajien palvonta kieltää kaikki muut uskonnot. Tämän vuoksi kristityt voivat tavata ainoastaan salaa, eivätkä he välttämättä uskalla puhua uskostaan edes perheensä kanssa. Uskonsa vuoksi kristityt ovat vaarassa joutua vangituiksi työleireille tai jopa julkisesti teloitettaviksi. Tällä hetkellä Pohjois-Korean työleireillä on arviolta 50 000–70 000 kristittyä.

Lähde: martyredchurch.net

Malediivien kansalaisten ei anneta olla kristittyjä

Malediivien hallitus katsoo olevansa islamin suojelija, ja laki kieltää kääntymisen muihin uskontoihin. Esimerkiksi kristinuskoon kääntyessään ihminen menettää Malediivien kansalaisuuden. Kristillinen kirjallisuus on kielletty eikä seurakunnan kokouksia tai kirkkorakennuksia ei ole. Ne harvat kristityt, joita maasta vielä löytyy, ovat toisin sanoen äärimmäisen eristettyjä ja pitävät uskonsa salassa ilmitulon pelossa.

Lähde: martyredchurch.net

Kristityt uhataan hävittää Irakista

Irakissa on yhä enemmän kristittyjä vainoavia islamistiryhmittymiä, joiden tavoitteisiin kuuluu maan tyhjentäminen kristityistä. Irakin hallitus ei rankaise kyseisiä ryhmiä vähemmistönä oleviin kristittyihin kohdistuvista rikoksista, mikä hankaloittaa kristittyjen asemaa entisestään. Lähes joka toinen päivä Irakissa tapahtuu kristityn pahoinpitely, sieppaus tai tappo. Ahtaalla ovat erityisesti muslimitaustaiset uskovat, jotka kohtaavat vastustusta myös oman sukunsa puolelta.

Lähde: martyredchurch.net

Pastorin koti poltettu Nepalissa

Nepalissa hinduja kristinuskoon johdattaneen pastorin koti poltettiin hänen vieraillessaan perheensä kanssa toisten kristittyjen luona. Talon ja samalla perheen koko omaisuuden polttaneet kyläläiset ovat lisäksi uhanneet tappaa pastorin, hänen vaimonsa sekä heidän kaksi lastaan, mikäli pastori jatkaa evankeliointia.

Lähde: stefanus.fi

Isä ja poika murhattu Kolumbiassa

Äskettäin kristinuskoon kääntynyt Manuel (35) ja hänen poikansa Daniel (11) murhattiin raa’asti Guacamayasin kylässä Kolumbiassa. Suremaan jääneen perheen äiti ja kolme tytärtä joutuivat muuttamaan toiseen kaupunkiin uusien veritekojen pelossa. Teon takana ollut sissiryhmä on uhannut tappaa myös paikallisen seurakunnan pastorin, ellei tämä muuta pois alueelta.

Lähde: Stefanus.fi

Nämä vainotun kirkon uutiset on julkaistu Nuotassa 3/2014. Lue tuoreimmat uutiset suoraan kotiin kannetusta Nuotasta. Tilaa lehti omaksesi näppärästi tilauspalvelusta!

Koonnut: Jenny Kumpula