Nuotan uutiskatsaus: Keväällä kuunnellaan uutta musiikkia ja kirjoitetaan ylioppilaaksi


Kevät on uuden musiikin aikaa myös gospelin saralla. Syyriassa soditaan ja Suomessa ylioppilaiden urakka on pian tältä keväältä ohitse.

Teksti Jemina Yli-Lankoski | Kuvat Good Weather Forecast promo, Olli Helenius promo, Pexels/Janko Ferlic ja Unsplash/Benny Jackson

 

KUUMENEE JA KYLMENEE

HS: Lukiolaiset keräsivät Haitiin 100 000 euroa

+ Kehitysyhteistyölle suuria tukia

Ulkoministeriö on myöntänyt kehitysyhteistyöhön yhteensä 206,8 miljoonaa euroa. Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura ja Fida International ovat kolme suurinta tuensaajaa.

460x60v1

Lähde: seurakuntalainen.fi

 

+/- Ylioppilaskirjoitukset sähköistyvät

Tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa ensimmäistä kertaa sähköisesti kirjoitettavia aineita ovat olleet muun muassa biologia ja englanti, kun taas esimerkiksi pitkä ja lyhyt matematiikka kirjoitetaan vielä paperisina.

Lähde: yle.fi

 

– Nukumme tunnin vähemmän kuin 1970-luvulla

Uniongelmat voivat näkyä esimerkiksi stressinä, keskittymisvaikeuksina, muistamattomuutena, huolimattomuutena, alakulona tai päänsärkynä. Aina ihmiset eivät edes hoksaa yhdistää oireita liian vähäiseen uneen tai unen huonoon laatuun.

Lähde: Helsingin Sanomat

 

 

KUUKAUDEN LUKU

599 miljoonaa

kristittyä asuu Afrikan mantereella vuoden 2018 uskontotilastojen mukaan. Kuluneen vuoden aikana Afrikka on noussut Latinalaisen Amerikan ohi maanosaksi, jossa kristittyjä on kaikkein eniten.

Lähde: seurakuntalainen.fi

 

 

GOSPEL

 

Olli Heleniukselta uusi biisi

Olli Helenius julkaisi 2.3. uuden Anna vähän aikaa -kappaleen, joka on kuunneltavissa esimerkiksi Spotifysta. Helenius myös keikkailee aktiivisesti tänä vuonna. Keikkapaikat ja -päivät löydät osoitteesta puistolive.fi.

Lähde: Olli Heleniuksen Facebook-sivu

 

Evankeliumijuhlan ohjelma julki

Tänä kesänä Kalajoella järjestettävien Evisten ohjelma julkaistiin helmikuussa. Nuortenjuhlassa esiintyy muun muassa NNS, Park 7, Juhani Tikkanen, Save sekä Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat. Lisätietoja osoitteesta evankeliumijuhla.fi.

Lähde: Evankeliumijuhlien Facebook-sivu

 

 

Good Weather Forecastilta uusi albumi

Saksalainen, Suomessakin keikkaillut gospelbändi Good Weather Forecast on juuri julkaissut uutta musiikkia. Odotettu Superhumans-albumi julkaistiin 16.3.

Lähde: GWF some

 

 

VAINOT

 

 

Kamerunissa Roumin kylässä poltettiin kirkkoja terrori-iskussa

Boko Haram on terrorijärjestö, joka teki viimeisimmän iskunsa tammikuussa pohjoisessa Kamerunissa. Paikallislehti kertoo iskun tuhonneen yhden protestanttisen ja yhden katolisen kirkkorakennuksen lisäksi lähes 100 asumusta, ruokavarastoja ja moottoripyöriä.

Lähde: Open Doors

 

Mies puukotti kristittyä vaimoaan Ugandassa

Etelä-Ugandassa kristityn naisen muslimimies hyökkäsi viidakkoveitsellä tämän kimppuun. Syy oli, että nainen kieltäytyi kääntymästä muslimiksi. Puukotuksen seurauksena naisen viikon ikäiset kaksosvauvat kuolivat, ja nainen itse menetti oikean kätensä sekä sormia vasemmasta kädestään.

Lähde: Open Doors

 

Kiinassa 100 kristittyä on lähetetty “uudelleenkoulutusleirille”

Leireillä opetetaan olemaan kommunismille uskollisia. Monet leireille joutuneista kuuluvat uiguurien vähemmistöryhmään ja ovat muslimitaustaisia, mutta myös kristityksi kääntyneitä on otettu kampanjan kohteeksi.

Lähde: Open Doors

 

 

Uskonnollisten vainojen määrä lisääntynyt voimakkaasti

Kristityille vaarallisimmat maat tällä hetkellä ovat Pohjois-Korea ja Afganistan. Niiden lisäksi kymmenen vaarallisimman maan joukossa ovat myös muun muassa Somalia, Pakistan ja Irak.

Lähde: seurakuntalainen.fi

 

Malesiassa merkittävä turvallisuusuhka kristityille

Malesian ympärysmaissa sijaitsee kolme ääri-islamilaisen toiminnan keskusta, mikä muodostaa merkittävän turvallisuusuhan myös Malesian kristityille. Malesian Kirkkojen neuvostolle on raportoitu kahdesta kirkkoon kohdistuneesta iskusta lähiaikoina.

Lähde: Open Doors

 

 

 

 

468x60v3