Nuorten kesä kerää väkeä Ryttylään

Nuorten kesä kerää väkeä Ryttylään

Riihimäen kupeessa sijaitsevaan Ryttylään odotetaan jälleen satoja nuoria osallistumaan vuosittaiseen Nuorten kesä -tapahtumaan, jonka järjestää Suomen ev. lut Kansanlähetys. 1-3.8.2014 järjestettävän tapahtuman osana on tarjolla myös täysi-ikäisille suunnattu Nuorten aikuisten kesä, joka tarjoaa ohjelmaa 2-3.8.

Nuorten ja nuorten aikuisten kesän ohjelma on tänä vuonna ilmainen, ja osallistujat maksavat ainoastaan majoituksesta ja ruokailusta paikan päällä. Ratkaisulla pyritään madaltamaan tapahtuman osallistumiskynnystä, sillä Kansanlähetyksen tavoite on rahoittaa tapahtumia lisääntyvässä määrin vapaaehtoisin lahjoituksin.

”Olemme jo useamman vuoden pitäneet esillä Paras10% -kampanjaa, jolla olemme pyrkineet aktivoimaan ihmisiä antamaan omastaan, jotta lapset ja nuoret kuulisivat evankeliumin. Tuloksena voimme järjestää entistä parempia tapahtumia ja tarjota niitä myös edullisemmin. Näin mahdollisimman moni nuori voi tulla nauttimaan uskovien yhteydestä”, toteaa Kansanlähetyksen nuorisotyönjohtaja Mika Falk.

Täysin päihteetöntä viikonloppua tähdittävät tänä vuonna muun muassa musiikkiartistit Immanuel, Idän Ihmeet, kls., Audile sekä talon oma houseband. Tapahtumassa keikkailee myös suosittu koomikko Mikko Vaismaa. Tarjolla on myös monipuolista raamatunopetusta, erilaisia työpajoja sekä kesäistä tekemistä nuorille.

”Meistä on tärkeää, että nuoret aktiivisesti osallistuvat ja vaikuttavat leirin ohjelmaan. Siksi esimerkiksi työpajoissa jokainen pääsee itse pohtimaan kristilliseen elämään ja uskoon liittyviä kysymyksiä. Tänä vuonna tapahtuman teema on myös ytimekäs: Jeesus! Kuinka paljon hänellä onkaan annettavaa meille!”, Falk kiteyttää.

Nuorten ja nuorten aikuisten kesää on tänäkin vuonna toteuttamassa toistasataa vapaaehtoista, jotka vastaavat muun muassa järjestyksenvalvonnasta, siivouksesta, tiskaamisesta ja muista leirin mahdollistavista tehtävistä.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy osoitteesta nm.fi.