Sex, God and Videotape -kiertue: Mitä elokuvat kertovat rakkaudesta?

Sex

Tunnettu englantilainen televisiokasvo, kirjailija ja luennoitsija Nick Pollard kiertää maalis-huhtikuun vaihteessa yliopistoilla puhumassa populaarikulttuurin ja erityisesti elokuvien maailmankuvista. Teemalla ”Sex, God and Videotape – the Concept of Love in Movies” kulkeva kiertue vierailee Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa.

Nick Pollard on populaarikulttuurin hengellisiä ja moraalisia ulottuvuuksia tutkivan Damaris-säätiön perustaja ja johtaja. Säätiön yhteistyökumppaneita ovat muun muassa elokuvayhtiöt Icon, Paramount, Pathe ja Walt Disney.

Pollard näyttää luennoillaan pätkiä hiljattain ilmestyneistä suosituista elokuvista, jotka käsittelevät esimerkiksi rakkautta, luottamusta ja epäitsekkyyttä, kuten Twilight, Kuninkaan puhe ja The Social Network. Hän toivoo, että opiskelijat innostuvat pohtimaan elokuvien kautta niiden käsittelemiä eettisiä kysymyksiä.

– Käsikirjoittajat, tuottajat ja ohjaajat ovat miettineet tarkkaan, millaisia ajatuksia, uskomuksia ja arvoja elokuvat välittävät. Jos katsojat kuluttavat viihdettä passiivisesti, he vain imevät nämä ajatukset ja arvot ja menettävät tilaisuuden käsitellä elokuvien avulla elämän suuria kysymyksiä, Nick Pollard sanoo.

Luentojen jatkotilaisuuksissa tarkastellaan erityisesti elokuvissa esiintyviä hengellisiä teemoja. Kaikki tilaisuudet ovat englanninkielisiä. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua elokuvia analysoivaan keskusteluryhmään.

Kiertueen järjestää Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO).

Yliopistokiertueen aikataulu:

29.3. Oulu: Luento klo 16.15 Linnanmaan kampuksella, sali L3. Jatkotilaisuus klo 18 Pyhän Luukkaan kappelissa.
30.3. Jyväskylä: Luento klo 16.15 ja jatkotilaisuus klo 18 yliopiston päärakennuksella, luentosali C4.
31.3. Helsinki: Luento klo 16.15 ja jatkotilaisuus klo 17.30 Porthaniassa, sali P2.
1.4. Turku: Luento 16.15 Medisiinassa, Osmo Järvi -sali. Jatkotilaisuus klo 18 Kupittaan seurakuntakodilla, Sirkkalankatu 4.

Lisätietoja kiertueesta netissä:

www.opko.fi

www.facebook.com/event.php?eid=188812411153012

Lähde: OPKO:n mediatiedote
Kuva: Damaris

Elokuvien maailmankuvat tarkasteluun yliopistokiertueella "Sex, God and Videotape"