N-joulukalenteri12: Joulun sankarit nokikkain

N-joulukalenteri12: Joulun sankarit nokikkain

Nuotan uuden joulukalenterin 12. luukku

Nuotan reality-palstalla otettiin aikanaan kerran kuussa mittaa kahdesta megatähdestä! Eräänä jouluna kohtasivat taistelussa kaksi joulun sankaria. Kumman sanoma vakuuttaa? Päätä sinä!

 

 


Joulupukki

Hyvää joulua lapsukaiset!

Olettekos olleet kilttejä? Pukki tahtoisi kovasti istahtaa, on jo pitkä matka takana. Petteri tuolla vähän kauempana odottelee. Olisikos lapsilla laulu Pukille? Perheen äiti voisi samalla vaikka hakea hieman mehua, vai löytyisikös glögiä?

Pukilla alkaa näitä vuosiakin olla jo. Niin paljon, ettei Pukki itsekään enää muista! Siitä Pukki kuitenkin on varma, että Suomesta hän on, vaikka amerikkalaiset yrittävät väittää Pukin tulevan sieltä. Amerikasta, pah…

Jouluaattona onkin kiire, kun pitää kaikille maailman lapsille jakaa lahjat. Kuvitelkaapas, on se Pukki aikamoinen. Siinä on vipinää Korvatunturilla, kun lähtöä valmistellaan. Tontut vilahtelevat paikasta toiseen ja hosuvat sinne ja tänne.

Täytyy Petterin ja muiden porojen olla voimissaan, että jaksavat maailman ympäri lentää. Eikä Pukki edes ehdi joka paikassa pysähtyä. Vaikka tahtoisin kyllä kovasti! Pukki kyllä tietää, että te lapsukaiset tahtoisitte jutella Pukin kanssa.

Aattona täytyy kuitenkin rientää, ettei kukaan jää ilman lahjoja! Edes vilaus Pukin punaisesta nutusta, ja lahjat kuusen alla – mitäpä muuta täydelliseen jouluun tarvittaisiin!

No niin, katsotaanpas, löytyisikö täältä jotain. Olettehan olleet kilttejä? Ei saa olla ilkeä toisille, täytyy totella vanhempia ja opettajia. Muuten ei löydy Pukin kontista mitään. Joulupukki kyllä tietää! Pukilla on paljon apureita, jotka kulkevat ympäri vuoden silmät auki ja korvat höröllään.

Pukki viettää itse kesät lämpimässä lomaillen, tontut hoitavat työt sillä aikaa! Pukki katsokaas vaihtaa nutun shortseihin ja lähtee vapaalle. Joulun tienoilla riittää taas töitä aivan tarpeeksi. Pitää sitä saada tietty aika vuodesta olla omissa oloissa rakkaan Muorin kanssa!

No niin rakkaat lapset, rauhallisesti nyt, täällä on jokaiselle jotain. Ja nyt täytyy Pukin jo jatkaakin matkaa. Muistakaa olla kilttejä!

Hyvää joulua!

Jeesus

Kuinka moni muistaa, mistä joulussa todella on kyse?

Reilu 2000 vuotta sitten synnyin Betlehemiin, pienen tallin seimeen. Olen ollut aina Isän, Jumalan, luona, mutta ensimmäisenä jouluna synnyin ihmiseksi. Nimekseni tuli Jeesus, niin kuin Isä oli Marialle kertonut. Joulu on syntymäni juhla, vaikka nykyisin se on teille lähinnä syy pitää vapaata, antaa ja pyytää lahjoja.

On hienoa ja tärkeää, että vietätte jouluna aikaa lähimmäisten kanssa ja muistatte rakkaitanne lahjoilla. Tärkeintä olisi kuitenkin muistaa, miksi lahjoja annetaan, ja mikä on suurin lahja.

Se on lahja, jota te ette ansaitse. Maailmassa ei ole ketään, joka edes voisi ansaita sitä, sillä ihmiset ovat syntisiä. Joulupukki jakaa lahjat kil teille lapsille, mutta tämä lahja jaetaan jokaiselle, siitä huolimatta, ettette te ole tarpeeksi kilttejä.

Kuolin ristillä. En siksi, että olisin tehnyt jotain väärää, elin synnittömän elämän. Kuolin siksi, että sovittaisin teidän syntinne. Ristinkuolemani armahti teidät. Te olisitte kaikki matkalla kadotukseen, mutta uskomalla minuun pääsette taivaaseen, jossa ei ole kyyneleitä, ei mitään murheita.

Muistattehan, että voitte kääntyä puoleeni koska vain. Kuulen aina, olen aina valmiina auttamaan ja kantamaan. Jumalan puhelinlinjalle ei ole soittoaikoja, ei jonotusmusiikkia eikä puhelinvastaajaa.

Isä kuulee kaikki rukoukset, minä kuulen kaikki rukoukset. Vastaus ei välttämättä ole sellainen kuin tahtoisit, mutta se on joka kerta parhaaksi sinulle. Muista se jokaisena hetkenä elämässäsi.

Rakkaat lapset, valmistautukaa jouluun ilolla ja muistakaa, mitä te juhlitte.

Siunattua joulunaikaa!