MTV3: Teiniseksiin suhtautuminen muuttunut

MTV3: Teiniseksiin suhtautuminen muuttunut

Joka kolmas nykypäivän teini on ollut seksisuhteessa alle 16-vuotiaana.  

Mtv3.fi:n uutisen mukaan alle 16-vuotiaiden välinen seksi on aiempaa hyväksyttävämpää. Väestöliiton teettämän Sukupolvet ja seksuaalisuuteen liittyvät arvot Suomessa -tutkimuksen mukaan teiniseksiin suhtaudutaan yhä sallivammin.  

Kyselyn mukaan vastanneista 18-34-vuotiaista lähes puolet miehistä ja reilu neljäsosa naisista hyväksyy kahden 14–15-vuotiaan välisen sukupuolisuhteen.    

Vanhemmissa sukupolvissa tulokset olivat hiukan erilaisia: alle 16-vuotiaiden seksisuhteet tyrmätään laajalti. Tutkimukseen vastanneista 55–74-vuotiaista asian hyväksyisi vain kaksi prosenttia naisista ja 12 prosenttia miehistä.  

Seksin aloitusikä on laskenut vuosikymmenten saatossa kahdella vuodella.  

Jo muutaman tapaamisen jälkeen?  

Lähes 40 prosenttia nuorimman sukupolven miehistä hyväksyisi seksisuhteet ilman seurustelua jo muutaman tapaamisen jälkeen. Vanhin sukupolvi hyväksyy nykyään nuorten seksin aiempia tutkimuksia paremmin, mutta vasta seurustelun aikana. Neljäsosa miehistä ja kolmasosa naisista vaatisivat aviolupausta seksuaalisuhteen ehdoksi vanhimmassa ikäryhmässä.  

Nuoret tuntuvat suhtautuvan ylipäätään vanhempia sukupolvia vapaamielisemmin erilaisiin seksuaaliasioihin.  

Ainoana poikkeuksena on suhtautuminen uskottomuuteen, sillä vanhin sukupolvi hyväksyy sen nuorempia useammin.  

Tutkimus on osa tutkimusten sarjaa vuosilta 1971, 1992, 1999 ja 2007. Uusimman, tänä vuonna julkaistun artikkelin tilastot perustuvat vuoden 2007 tutkimustuloksiin.

Teksti: Mtv3.fi
Kuva: Andrew C.

Kommentti:

Seksi on upea Jumalan lahja, joka pääsee parhaiten oikeuksiinsa sen oikeassa käyttömuodossa: avioliitossa. Älä välitä median tai ”kavereittesi” painostuksesta. Älä heitä lahjaasi hukkaan, vaan muista että Tosi Rakkaus Odottaa! 

Koneillekin on käyttöohjeet, jonka niiden tekijä on laatinut että ne toimisivat parhaiten. Niitä voi lukea tai jättää lukematta, mutta kone menee luultavasti helpommin rikki, jos sitä ei käytetä käyttöohjeiden mukaan? 🙂

Mutta jokainen päättää asiasta tietenkin omalla kohdallaan. Jumala rakastaa meitä niin paljon että antaa meidän tehdä omat valintamme.

Muista: jos olet valinnut toisin, voit kuitenkin aina tulla Hänen luoksensa. Hän parantaa haavasi ja voi uudistaa sinut!

”Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle!” (2.Kor.5:17)

 

Aiheeseen liittyvää: