MNF – Millaista siellä on?


Maata Näkyvissä -festarit kokoaa taas Suomen nuoret Turkuun. Miksi kannattaa lähteä, vaikkei sinua kiinnostaisi festareissa kuin sinne lähtevät kaverisi? Aihetta avaa festareiden projektisihteeri Maaria Toskala.

Teksti Aino Kemlin | Kuva Anthony Delanoix/unsplash.com

 

Miksi ”pitäisi” lähteä festareille?

Meillä on joka vuosi koko viikonlopun ajalle oma teema, joka tällä kertaa kuuluu: “Voit luottaa minuun”. Tämänkertainen teema perustuu Raamatun jakeeseen 1. Tess. 5:24: ”Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa”. Festareilla on käsittämättömän suuri uskovien yhteys, jota ei voi käsittää kuin sen itse kokemalla. Jumala kutsuu meitä luokseen, ja festareilla kokoonnumme yhdessä kuulemaan Hänestä. Fiilis ei tule turhasta, vaan siihen todella on syy, miksi siellä on niin hieno tunnelma: Jumala on siellä kanssamme. Jumalan eteen saamme tulla sellaisina kuin olemme, kaikki samanarvoisina.

 

Mikä tekee juuri tämän vuoden tapahtumasta tulemisen arvoisen?

Ylipäätään meillä on tosi hienoja konsertteja kaikkina kolmena päivänä, joista jokaiselle varmasti löytyy jotain. Lauantai-illan pääesiintyjämme on amerikkalainen Tenth Avenue North, eikä heitä aiemmin ole festareilla nähty. Muitakin artisteja on niin paljon, etten osaa oikein mitään yksittäistä mainita, mutta kannattaa käydä nettisivuilla tutustumassa ohjelmaan jo etukäteen! Perjantai-illan ehtoollismessu on itselleni aina ollut erityinen, ja se kannattaa todella tulla kokemaan. Sekä sinne että sunnuntain jumalanpalvelukseen on myös vapaa pääsy.

 

”Onko siellä todella niin kivaa kuin sanotaan?”

 

Onko Maata Näkyvissä -festareilla paljon nuoria, jotka ovat tulleet sinne vain kavereiden mukana hieman vastahakoisesti?

Työskentelen festareilla lähinnä ”kulissien takana”, enkä näin ollen useinkaan kohtaa yksittäisiä nuoria. En ole itse ainakaan tavannut ketään, jota ei yhtään olisi kiinnostanut siellä olla, mutta varmasti monenlaisia ennakkoluuloja nuorilla on. Varsinkin moni ensikertalainen, rippikouluryhmän mukana festareille Turkuun lähtenyt nuori saattaa miettiä, millaista siellä mahtaa sitten oikeasti olla. Onko siellä todella niin kivaa kuin sanotaan?

 

Miten tavallinen festarivieras voisi vaikuttaa vähän epäluuloisemmalla mielellä tulleen kokemukseen?

Suurin osa kävijöistä taitaa tulla ryhmien ja kaveriporukoiden kanssa, mutta joukkoon mahtuu varmasti myös yksinäisempiä. Rohkeasti siis vaan juttelemaan ja kohtaamaan, kun näkee jonkun olevan yksin! Kannattaa pyytää mukaan, ja kun itsellä on sellainen hyvä festarifiilis, niin miksi sitä ei jakaisi muillekin? Festareilla on lauantaipäivän aikana erilaisia studioita, ja vaikkapa sellaiseen voi pyytää seurakseen uuttakin tuttavuutta. Tänä vuonna on panostettu myös konserttien väliseen toimintaan enemmän, ja esimerkiksi käytävillä on erilaisia pelejä, joita pelaillessa voi samalla tutustua ihmisiin.

 

”Kun kerrot, miksi itse olet uskossa tai lähdössä festareille, voit samalla tulla perustelleeksi toiselle, miksi hänenkin kannattaisi tehdä samoin.”

 

Miten meidän kristittyjen ylipäänsä tulisi kohdata joku, jota usko ei kiinnosta?

Kannattaa vain olla rohkeasti ja rennosti ihan oma itsensä! Usko voi välittyä ihan olemuksestammekin, vaikka emme mitenkään muita parempia ihmisiä olekaan. Monesti, jos lähdemme yrittämään liikaa, se voi nostaa eräänlaiset muurit toiselle. Oman kokemuksen kertominen on myös hyvä ja toimivaksi havaittu keino! Voit ihan vain kertoa, miten Jumala on vaikuttanut ja mitä Hän on tehnyt sinun omassa elämässäsi. Festarien tapauksessa voit myös tuoda esiin, miten itse olet viihtynyt Maata Näkyvissä -festareilla. Kun kerrot, miksi itse olet uskossa tai lähdössä festareille, voit samalla tulla perustelleeksi toiselle, miksi hänenkin kannattaisi tehdä samoin.